احرامیان بیان کرد: ادامه تشدید ناترازی انرژی در تابستان پیش رو، زمان فعالیت فولادسازان را به شدت محدود کرده و آنها را با کاهش دوره تولید به حدود ۷ ماه در سال مواجه خواهد ساخت.
اقتصادآنلاین _ باران شاکری: با ورود به فصل گرم سال و آغاز دهه قطعیهای مکرر برق، زنگ خطر ناترازی انرژی بار دیگر برای صنایع بزرگ کشور به صدا درآمده است. در حالیکه صنعت فولاد به عنوان یکی از پیشرانهای اقتصادی ایران، نیاز مبرمی به تأمین پایدار برق و گاز دارد، شواهد و تحلیلهای کارشناسی نشان میدهد که وضعیت انرژی در تابستان پیشِرو، نسبت به سالهای گذشته بحرانیتر خواهد بود.
بهادر حرامیان، عضو هیأتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، با اشاره به شدت گرفتن ناترازی انرژی در سال جاری، از کاهش دوره تولید فولاد در کشور خبر داد و گفت: پیشبینیها و برآوردهای انجامشده حاکی از آن است که ناترازی انرژی در تابستان ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته تشدید خواهد شد؛ همچنین انتظار میرود این ناترازی زودتر از زمان معمول آغاز شده و با شدت بیشتری ادامه پیدا کند که بهتبع آن، زمان خروج از بحران نیز به تعویق خواهد افتاد.
وی افزود: در صورت ادامهدار بودن این وضعیت، ممکن است ناترازی برق در تابستان، با قطعی و محدودیتهای گاز در زمستان پیوند بخورد و در نتیجه، شرکتهای فولادی با اختلال جدی در برنامههای تولید مواجه شوند.
احرامیان با مقایسه شرایط فعلی با سالهای گذشته تصریح کرد: در سالهای اخیر، به طور متوسط امکان تولید در حدود ۹ ماه از سال وجود داشت، اما با شرایط پیشرو، این زمان ممکن است به حدود ۷ ماه کاهش یابد بنابراین چنین محدودیتی تأثیر مستقیمی بر بهرهوری و برنامهریزی تولید فولاد در کشور خواهد داشت.
او با اشاره به ضرورت مدیریت تقاضا و سرمایهگذاری در زیرساختهای انرژی اظهار کرد: برای برونرفت از این بحران، باید بهصورت همزمان بر افزایش ظرفیت تولید انرژی و مدیریت مصرف تمرکز کنیم.
وی اضافه کرد: استفاده از ابزارهای قیمتی بهصورت هدفمند و هوشمند، میتواند نقش مؤثری در کنترل مصرف انرژی ایفا کند؛ این اقدامات نباید بهگونهای باشد که به اقشار آسیبپذیر فشار وارد شود، اما میتوان با طراحی دقیق، به کاهش بار مصرفی و جلوگیری از تشدید ناترازی کمک کرد.
عضو هیأتمدیره انجمن فولاد در پایان هشدار داد: شاخصها و دادههای موجود نشان میدهند که ناترازی انرژی در حال گسترش به حوزههای دیگر نظیر آب نیز هست و چنانچه راهکارهای فوری و مؤثر اتخاذ نشود، صنایع انرژیبر کشور از جمله فولاد با چالشهای جدیتری مواجه خواهند شد.
با گرامیداشت یاد و خاطرهی شهدای مظلوم حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به خاک میهن اسلامی، و با ادای احترام به ایستادگی و فداکاری آنان که جان خود را در راه عزت و امنیت ایران عزیز نثار کردند، این گزارش به محضر ملت شریف و تمامی همکاران و همراهان گرانقدر از سوی حامد کارگر سامانی، مدیرعامل واسپاری سپهر صادرات، تقدیم میگردد.
رئیس اتاق خرمشهر اعلام کرد: فعالسازی واردات رسمی از مرز شلمچه در راستای رونق تجارت و اقتصاد منطقه آزاد اروند با پیگیریهای اتاق خرمشهر و همکاری سازمان منطقه آزاد اروند عملیاتی شد.
تحولات دیجیتال و هوشمندسازی در بخش معدن و صنایع معدنی، کلید تعالی و پیشرفت و حرکت به سمت استفاده از نسلهای جدید فناوری نوین و اتوماسیون به شمار میآیند؛ موضوعاتی که شرکت فولاد سنگان خراسان آن را بهمثابه چراغ راه توسعه خود قلمداد میکند و پرشتاب در مسیر تحول دیجیتال، هوشمندسازی فرایندها و مدرنیزاسیون گام برداشته است. این شرکت با بهرهگیری از الگوهای هوشمند و فناورمحور جهانی، توانسته است سیستمها و فرایندها را در بخشهای تولید، بازرگانی، ایمنی، حملونقل، نگهداری و تعمیرات و … بهروزرسانی کند، به طوری که امروز شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان را میتوان سمبل جهش فناورانه در زنجیره فولاد دانست.
سالها خاموشی و محدودیت تولید در تابستان، حالا جای خود را به نور خورشید داده است؛ جایی که فولاد مبارکه با افتتاح بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، آیندهای روشن و پایدار را برای صنعت ایران رقم میزند. در دل کویر و بحران انرژی، این مجموعه با اتکا به سرمایهگذاری جسورانه، اکنون دیگر وابسته به برق شبکه نیست و با ۸۵۰ مگاوات ظرفیت تأمین داخلی، آماده عبور از داغترین فصل سال بدون وقفه در تولید است.
Δ