مراسم یادبود «زینب علیپور طهرانی» خبرنگار حوزه رسانه و رادیو و تلویزیون روزنامه جامجم در مسجد بلال سازمان صداوسیما برگزار شد.
به گزارش میراثآریا، مراسم یادبود زینب علیپور طهرانی خبرنگار روزنامه جامجم امروز ۳ آذرماه ۱۴۰۳ در مسجد بلالی سازمان صداوسیما برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر خانواده مرحومه، دوستان، خبرنگاران و برخی مسئولان صداوسیما نیز حضور داشتند.
محسن برمهانی معاون سیما، محسن شاکرنژاد رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما، مهدی عرفاتی رئیس سابق روزنامه جام جم، فرشید شکیبا مدیر واحد دوبلاژ سیما، محمود گبرلو منتقد و مجری و … حضور داشتند.
در بخشی از مراسم که به همت روابطعمومی سازمان صداوسیما برگزار شد، پیامهای تسلیت رییس صدا و سیما، مدیر مسئول جامجم و معاون سیما که برای درگذشت زینب علیپور، مخابره شده بود، بازخوانی شد.
در این مراسم اهالی رسانه و دوستداران زینب علیپور از این روزنامهنگار فقید به عنوان خبرنگاری پرتلاش و خبرنگاری خستگیناپذیر یاد کردند که حتی در دوران بیماری خود نیز همانند قبل پیگیر اخبار این حوزه بود.
زینب علیپور، خبرنگار گروه رسانه روزنامه جامجم که بیش از دو سال با بیماری نارسایی کلیوی مبارزه میکرد، روز شنبه ۲۶ آبان ماه در پی عارضه تنفسی به بیمارستان منتقل شد و بر اثر ایست قلبی درگذشت.
علیپور در دوران فعالیت روزنامه نگاری خود با هفته نامه سروش، روزنامه تماشا، ماهنامه زندگی ایدهآل، ماهنامه زندگی ایرانی، مجله ترانه ماه، روزنامه بانی فیلم و روزنامه جام جم و … همکاری کرده است.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ