آیین نکوداشت و رونمایی از سردیس استاد ناصر هوشمند وزیری هنرمند برجسته و پدر مجسمهسازی نوین ایران، در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
به گزارش میراثآریا، آیین نکوداشت و رونمایی از سردیس استاد ناصر هوشمند وزیری مجسمهساز فقید و موسس غارموزه وزیری، به همت انجمن همگرایی مواریث تمدن ایرانی دکتر نادر کریمیان سردشتی عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، با مدیریت دکتر راما هوشمند وزیری و به دبیری داود میری آتشگاه، سهشنبه ۴ دی ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران، بنیاد فرهنگیهنری رودکی، گروه حفاظت ایکوم [کمیته ملی موزههای ایران]، وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، موسسه هنرمندان پیشکسوت ایران و سازمان حفاظت محیط زیست در اجرای این آیین همکاری دارند.
ناصر هوشمند وزیری دارای لیسانس مجسمهسازی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۹ است. او در سال ۱۳۵۵ برای ساخت مجسمه های سنگی پارک جمشیدیه دعوت به کار شد. ۵۰ مجسمه سنگی ایشان در پارک جمشیدیه تهران قرار دارد. از استاد حدود ۸۰۰ اثر هنری با متریال چوب، فلز، فایبرگلاس، بازیافت پلاستیک و … موجود است.
استاد وزیری موسس تنها موزه خصوصی ایران [غارموزه وزیری] در کوههای لواسانات تهران است. آثار مشهور زندهیاد هوشمند وزیری در پارکهای جمشیدیه، ساعی، ملت و پردیسان تهران، باراجین قزوین، قلعه فلکالافلاک، موزه رختشویخانه زنجان، لالهجین همدان و نیز آثاری در اهواز و ماهشهر به یادگار مانده است.
آیین نکوداشت و رونمایی از سردیس استاد ناصر هوشمند وزیری سهشنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ تا ۱۹:۳۰ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ