وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور خواستار ارائه لایحه متمم بودجه برای کاهش مالیات ارزشافزوده کالاهای اساسی به ۱ درصد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به تازگی، وزیر جهاد کشاورزی در یک مکاتبه رسمی با معاون اول رئیسجمهور، خواستار ارائه لایحه متمم بوده به مجلس برای کاهش مالیات ارزشافزوده (VAT) کالاهای اساسی از 10 درصد به 1 درصد شده است.
این درخواست پس از اعلام نگرانیهای جدی از سوی این وزارتخانه درباره تأثیرات منفی عدم کاهش مالیات بر قیمت کالاهای ضروری و توان خرید خانوارها مطرح شده است.
معاون اول رئیسجمهور نیز با توجه به حساسیت موضوع، اعلام کرده این درخواست در اولین جلسه هیئت دولت مطرح شده و دستور داد تا این موضوع در دستورکار فوری قرار گیرد.
همچنین، وزارت اقتصاد و دیگر دستگاههای نظارتی نیز در این راستا مأموریت گرفتهاند تا ابعاد کار را بررسی و گزارش ارائه دهند. این اقدام نشاندهنده اهمیت ویژه دولت برای مواجهه با چالشهای اقتصادی به خصوص در حوزه کالاهای اساسی پس از تصویب بودجه 1404 است.
ثبات نرخ ارز، راهگشای کاهش قیمتها در این میان، پس از تثبیت نرخ ارز وارداتی کالاهای اساسی در سطح 28 هزار و 500 تومان توسط دولت، انتظار میرود که کاهش مالیات ارزشافزوده نیز به عنوان یک اقدام تکمیلی، زمینه را برای ثبات نسبی قیمت کالاهای ضروری در سال آینده فراهم کند. این سیاست میتواند به کاهش تورم و بهبود قدرت خرید خانوارهای کمدرآمد کمک کند.
گفتنی است این درخواست وزیر جهاد کشاورزی پس از انتقادات فراوان از تصویب بودجه 1404 ارائه شده است. در بودجه مذکور، مجلس از تمدید کاهش مالیات ارزشافزوده کالاهای اساسی (که در سال 1403 به 1 درصد کاهش یافته بود) خودداری کرده بود. این موضوع باعث شده بود که هشدارهایی درباره افزایش 9 درصدی هزینه ترخیص کالاهای اساسی مطرح شود.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ