عضو کمیسیون عمران مجلس از تهیه طرحی با عنوان «مولدسازی داراییهای دولت» در مجلس خبر داد و تاکید کرد در صورت تصویب یک قانون جامع، شفاف و بینقص در این حوزه، میتوان بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را حل کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیرضا نثاری از تهیه طرحی با عنوان «مولدسازی داراییهای دولت» در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: اگر قانون جامع و دقیقی در حوزه مولدسازی دارایی دولت تصویب شود، من به شما اطمینان میدهم که عمده مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور حل خواهد شد.
نماینده مردم نهاوند در مجلس با انتقاد از شیوه فعلی مولدسازی داراییها اظهار داشت: متأسفانه تحت عنوان مولدسازی، فرآیندی شکل گرفته که چند نهاد مختلف ناچار به نظارت و کنترل احیانا بروز فسا در این بخش هستند لذا این روند نباید ادامه پیدا کند.
نثاری در تشریح یکی از مصادیق و مشکلات در این حوزه گفت: برای مثال ملکی در ارزیابیهای اولیه 100 میلیارد تومان قیمتگذاری میشود، اما با شرایط خاصی آن را به قیمت 10 میلیارد و بهصورت تقسیط چندساله واگذار میکنند. سپس فرد خریدار ظرف دو ماه ملک را به قیمت 200 میلیارد تومان میفروشد. این فقط یک نمونه از روند معیوب فعلی است.بنابراین اگر این معضل را به فرآیند سایر دارایی های دولت تسری دهیم، عمق مشکل مشخص خواهد شد.
نماینده مجلس با بیان اینکه عمق این موضوع بسیار گستردهتر از آن چیزی است که به نظر میرسد، تأکید کرد: ضرورت دارد که قانون مولدسازی داراییهای دولت در یک فرآیند بینقص تصویب، تعریف و ابلاغ شود. این موضوع از جمله اولویتهایی است که بنده شخصا روی آن کار میکنم و طرح آن نیز کلید خورده است.طرح مولدسازی داراییهای دولت باید به عنوان یک قانون دقیق، شفاف و فراگیر تبدیل شود. ان شااله این طرح به زودی در مجلس ارائه خواهد شد.
انتهای پیام/
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ