سازمان امور مالیاتی در گامی تازه برای تحقق عدالت مالیاتی و تحول دیجیتال، سامانهای جدید را برای رسیدگی آسانتر مودیان به اطلاعات مالیاتی مرتبط با مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم راهاندازی کرد؛ سامانهای که قرار است روند بررسی، تأیید و اصلاح اطلاعات را شفاف، سریع و بیواسطه کند.
سازمان امور مالیاتی کشور با هدف تحقق حکمرانی داده و عدالت مالیاتی، سامانه واکنش به اطلاعات ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر را در درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی راهاندازی کرد.
این سامانه برای تسهیل فرآیند تأیید یا رد اطلاعات مالیاتی طراحی شده و مودیان میتوانند با ورود به my.tax.gov.ir و انتخاب گزینه مربوطه، نسبت به پذیرش یا عدم پذیرش اطلاعات اقدام کنند.
این اقدام در راستای تحول دیجیتال نظام مالیاتی کشور صورت گرفته و هدف اصلی آن تکریم اربابرجوع و بهینهسازی فرآیند درآمدهای مالیاتی است.
با راهاندازی این سامانه، فرآیند بررسی اطلاعات مالیاتی شفافتر، سریعتر و کارآمدتر خواهد شد و مودیان قادر خواهند بود بدون نیاز به طی کردن مراحل پیچیده، اطلاعات خود را مدیریت کنند.
محمد قانع پسند فومنی، معاون فناوری سازمان امور مالیاتی، در این خصوص گفت: سامانه واکنش ذینفع نهتنها باعث تسریع رسیدگی به اطلاعات مالیاتی خواهد شد، بلکه عدالت مالیاتی را تقویت کرده و اعتماد میان سازمان و مودیان را افزایش میدهد.
فومنی تصریح کرد: پیش از این، اگر اطلاعات مالیاتی اشتباهی ارسال میشد، اثبات آن بر عهده مودیان بود، اما اکنون با این سامانه، مودیان میتوانند بیواسطه اطلاعات را تصحیح کنند و روند رسیدگی به مالیات را تسهیل کنند.
در حال حاضر، این سامانه امکان تجمیع و تفکیک دادههای بارنامههای جادهای دریافتی از سازمان راهداری و حملونقل جادهای را فراهم کرده و قرار است در آینده سایر اطلاعات مرتبط با ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر نیز به آن افزوده شود.
با این تحول دیجیتال، دیگر نیازی به پیچیدگیهای اثبات مالیاتی نیست، بلکه عدالت و شفافیت جایگزین آن خواهد شد.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۳/۰۴ ۱۴:۳۰:۰۰
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۲۱هزار واحدی روبرو شد.
روند یکساله ارزش بازار اوراق بهادار نشان میدهد مجموع ارزش بازار اوراق بهادار شامل «بورس تهران، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا» در پایان خرداد امسال به ۱۳۲،۶۲۰،۶۴۷ هزار میلیارد ریال رسید.
وزارت اقتصاد برای انتخاب بازارگردان اوراق مالی اسلامی دولت در سال ۱۴۰۴ فراخوان داد.
نظرات کارشناسان بازار بر یک نکته کلیدی اتفاقنظر دارد: «بازار نه از نظر بنیادی، بلکه به دلیل بحران اعتماد سقوط کرده است.» به اعتقاد تحلیلگران، قیمتهای فعلی در بسیاری از نمادها به سطوح جذاب بنیادی رسیده؛ اما نبود خریدار و تردید در فضای کلان اقتصادی، اجازه بازگشت نمیدهد.
Δ