بررسی بازارها و ابزارهای معاملاتی فرابورس در پنج روز معاملاتی هفته گذشته نشان میدهد طی این مدت بازارهای نوین فرابورس اقبال خوبی را تجربه کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازارهای فرابورس در هفته منتهی به اول مردادماه شاهد جابهجایی بیش از 48 میلیارد و 870 میلیون برگه انواع دارایی مالی بودند که ارزش این مبادلات بالغبر 740 هزار میلیارد تومان بود و در 904 هزار نوبت ثبت شد.
این گزارش حاکی است دادوستدهای هفته گذشته فرابورس در مقایسه با هفته ماقبل، نوسان قابلتوجهی را تجربه نکرده است. بهاینترتیب که حجم و ارزش معاملات فقط افتی دودرصدی داشتند.
در هفته منتهی به اول مردادماه شاخص کل فرابورس با بیش از یک درصد افزایش، عدد 25 هزار و 258 را تجربه کرد. همچنین ارزش بازار هممقداری افزایش یافت و با رشدی 0.1 درصدی به بیش از 2.947 میلیون میلیارد تومان رسید.
رتبهبندی بازارها بر اساس ارزش معاملات
گفتنی است رتبهبندی بازارها بر مبنای ارزش معاملات نشان میدهد بیشترین ارزش معاملات طی این مدت در بازار دوم بوده است. در این بازار بیش از 2 هزار و 200 میلیارد تومان دادوستد ثبت شد.
همچنین پس از آن ارزش معاملات بازار اول با بیش از یک هزار و 950 میلیارد تومان در رتبه دوم قرار دارد.
نگاهی به ارزش معاملات به تفکیک بازارها نشان میدهد که در هفته گذشته بازار ابزارهای مشتقه با رونق مواجه بوده و ارزش معاملات این بازار با رشدی 331 درصدی همراه شده و به حدود 27 میلیارد تومان رسیده است.
همچنین ارزش معاملات در بازار نوآفرین نیز با افزایش 26 درصدی به 157 میلیارد تومان رسیده است.
طی مدت مورد بررسی در بازار توافقی معاملاتی به ارزش 33 میلیارد تومان و در بازار پایه دادوستدهایی به ارزش 514 میلیارد تومان انجام شد.
جزییات دادوستدها در بازار ابزارهای نوین مالی
فرابورس ایران در هفته گذشته شاهد دادوستد بیش از 736 هزار میلیارد تومان انواع اوراق در بازار ابزارهای نوین مالی بود.
جزییات مبادلات ابزارهای مالی در این بازار نشان میدهد طی این مدت ارزش معاملات اوراق مالی اسلامی 693 هزار میلیارد تومان بوده که 2 درصد کمتر از هفته ماقبل است.
این در حالی است که ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله با حدود 10 درصد افزایش به 42 هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن 252 میلیارد تومان بوده که 6 درصد رشد را نشان میدهد.
صنایع پیشرو هفته گذشته
در پایان دادوستدهای هفته گذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام بیش از 4 هزار و 480 میلیارد تومان بود.
نگاهی به صنایع پیشرو نشان میدهد طی این مدت 50 درصد ارزش معاملات خرد در اختیار 6 صنعت بوده است. بهاینترتیب که گروههای رایانه، سرمایهگذاریها، استخراج کانههای فلزی، مواد و محصولات دارویی، محصولات غذایی و محصولات شیمیایی طی این مدت نیمی از ارزش معاملات خرد را به خود اختصاص دادند.
انتهای پیام/
مدیریت نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در ۸ روز عرضه اوراق تبعی همیار، حدود ۱۲۰ هزار نفر سبد دارایی خود را بیمه کردهاند.
بازده سالانه شاخص کل بورس تهران در پایان خرداد امسال به بیش از ۴۶ درصد رسید. این میزان بازده بیشتر از رشد شاخص بازارهای نوظهور و ۶ برابر کشورهای اسلامی در شاخص شریعت (COMCEC) بوده است.
دستیار رییس سازمان بورس در امور سهام عدالت با بیان اینکه گزارشی جامع درباره علل موفقیت و ناکامی سرمایهگذاری استانی سهام عدالت در برگزاری مجامع در اختیار شورای عالی بورس قرار خواهد گرفت، گفت: فقط ۱۴ شرکت از ۲۸ سرمایهگذاری استانی، مجمع برگزار کردند.
با شروع مرداد ۱۴۰۴، دولت بار دیگر با پرداخت یارانه نقدی، مستمری مددجویان و کالابرگ الکترونیکی به حمایت از خانوارهای کمدرآمد و میاندرآمد ادامه میدهد. این طرحها که با هدف کاهش فشارهای اقتصادی و تقویت امنیت غذایی طراحی شدهاند، طبق زمانبندی مشخص به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
Δ