رییس اداره ثبت و پایداری میراث ناملموس گفت: پرونده نمدمالی سنتی با مشارکت هفت کشور به یونسکو ارسال شده که در سال ۲۰۲۶ بررسی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، سیما حدادی رئیس اداره ثبت و پایداری میراث ناملموس در نشست رسانهای دفتر ثبت آثار تاریخی که امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد گفت: در اجرای کنوانسیونهای یونسکو اتفاقاتی در حوزه ثبت آثار ملی و جهانی افتاده است در حوزه میراث ناملموس در سطح ملی ۳۸۰ عنصر و در حوزه جهانی ۲۶ اثر ثبت شده است ما از رتبه هفتم به ۵ رسیده و امسال به رتبه چهارم رسیدهایم در سال فقط یک پرونده میتواند پیشنهاد شود یک سال سهمیه ملی و یک سال پرونده چند ملیتی باید ارائه شود. امسال توانستیم ارتقای رتبه داشته باشیم.
وی گفت: در آذر ماه سال آینده پرونده ایینه کاری در حوزه میراث ناملموس که کشور هندوستان میزبان آن هست ارائه میشود همچنین از سهمیه ارمنستان استفاده کرده و پرونده تیرگان را ارائه کردیم. نمدمالی سنتی هم با هفت کشور ارسال شده که در سال ۲۰۲۶ بررسی میشود. امسال هم پروندههای چند ملیتی را داریم. به لحاظ تعداد پروندههای میراث ناملموس مشترک هم با ارسال ۱۴ پرونده چند ملیتی، ارتقای رتبه داشتیم.
خبرگرد این هفته به حواشی اظهارات ضد ایرانی ترامپ درباره نام خلیج فارس و گرانی گوشت تا دستگیری مظنون اصلی سرقت از موزه شاه نعمتالله را در این گزارش میبینید.
موزههای مردمشناسی با نمایش ابزارها، پوشاک، آداب و رسوم، و سبک زندگی اقوام مختلف، به بازدیدکنندگان این امکان را میدهند تا با شیوههای زندگی گذشته آشنا شوند.
شهردار منطقه ۱۲ تهران با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با میراث فرهنگی از تسهیل روند احیای بافت تاریخی منطقه خبر داد.
نشست شاهنامه خوانی با نگاهی به نگاره نبرد رستم و اسفندیار محفوظ در موزه هنر ایران در کاخ مرمر برگزار شد.
Δ