رئیس پژوهشکده مردمشناسی گفت: با توجه به نیازهای موجود در حوزه میراث ناملموس، ۲ پژوهش کاربردی در بررسی وضعیت ثبت ملی، بینالمللی و حفظ میراث ناملموس در پژوهشکده مردمشناسی آماده انتشار است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا حسنزاده، رئیس پژوهشکده مردمشناسی بیان کرد: در پژوهش نخست با عنوان «میراث ناملموس: رویکردها، منشور اخلاقی، چالشها و راهکارها، و چهارچوب حفظ و پایش و تجارب جهانی آن» که توسط نگارنده در سال ۱۴۰۳ انجام شده است، موضوعاتی چون بررسی انتقادی ثبتهای ملی، راهنمای ثبت میدانی و روششناسی میراث ناملموس، ویژگیها و شرایط مدیر پرونده میراث ناملموس، چارچوبها و دستورالعملهای پیشنهادی برای حفظ و پایش عنصر میراث ناملموس، منشور اخلاقی پیشنهادی ثبت میراث ناملموس در ایران، تجارب جهانی حفظ و پایش میراث ناملموس، چالشهای موجود در زمینه حفظ میراث ناملموس و … ارائه شده است.
رئیس و دانشیار پژوهشکده مردمشناسی افزود: در پژوهش دیگر از مریم نعمت طاووسی عضو هیئت علمی پژوهشکده مردمشناسی با عنوان «تحلیل انتقادی محتوای (خام) پروندههای ملی ثبت میراث ناملموس و کار آمدی آن در راستای پروندههای جهانی» که در سال ۱۴۰۱ انجام شده نیز مواردی همچون؛ تعریف واژهها و اصطلاحات، مرور ادبیات پژوهش، یافتههای پژوهش، تجزیه و تحلیل دادهها و … به بحث و بررسی نهاده شده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی از منتفی شدن دریافت نرخ دلاری از گردشگران خارجی در هتلها خبر داد و گفت:نظر وزارتخانه این است که مانند سابق نرخگذاری باید به صورت ریالی انجام شود.
مشاور عالی وزیر میراث فرهنگی در دیدار با معاون اول کمیته توسعه گردشگری جمهوری تاجیکستان گفت: آمادگی داریم با حمایت وزارت فرهنگ تاجیکستان سمفونی دیدار شمس و مولانا را در شهر وخش اجرا کنیم.
رئیس کل موزه ملی ایران اعلام کرد: آثار نمایشگاه شکوه ایران باستان سه ماه پیش از چین به ایران بازگشته است.
رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی با اعلام آمادگی برای میزبانی نشست گردشگری فرهنگی،هنری و سلامت، از کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای خواست تجاوزات رژیم صهیونیستی را محکوم کنند.
Δ