رئیس پژوهشکده مردمشناسی گفت: با توجه به نیازهای موجود در حوزه میراث ناملموس، ۲ پژوهش کاربردی در بررسی وضعیت ثبت ملی، بینالمللی و حفظ میراث ناملموس در پژوهشکده مردمشناسی آماده انتشار است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا حسنزاده، رئیس پژوهشکده مردمشناسی بیان کرد: در پژوهش نخست با عنوان «میراث ناملموس: رویکردها، منشور اخلاقی، چالشها و راهکارها، و چهارچوب حفظ و پایش و تجارب جهانی آن» که توسط نگارنده در سال ۱۴۰۳ انجام شده است، موضوعاتی چون بررسی انتقادی ثبتهای ملی، راهنمای ثبت میدانی و روششناسی میراث ناملموس، ویژگیها و شرایط مدیر پرونده میراث ناملموس، چارچوبها و دستورالعملهای پیشنهادی برای حفظ و پایش عنصر میراث ناملموس، منشور اخلاقی پیشنهادی ثبت میراث ناملموس در ایران، تجارب جهانی حفظ و پایش میراث ناملموس، چالشهای موجود در زمینه حفظ میراث ناملموس و … ارائه شده است.
رئیس و دانشیار پژوهشکده مردمشناسی افزود: در پژوهش دیگر از مریم نعمت طاووسی عضو هیئت علمی پژوهشکده مردمشناسی با عنوان «تحلیل انتقادی محتوای (خام) پروندههای ملی ثبت میراث ناملموس و کار آمدی آن در راستای پروندههای جهانی» که در سال ۱۴۰۱ انجام شده نیز مواردی همچون؛ تعریف واژهها و اصطلاحات، مرور ادبیات پژوهش، یافتههای پژوهش، تجزیه و تحلیل دادهها و … به بحث و بررسی نهاده شده است.
خبرگرد این هفته به حواشی اظهارات ضد ایرانی ترامپ درباره نام خلیج فارس و گرانی گوشت تا دستگیری مظنون اصلی سرقت از موزه شاه نعمتالله را در این گزارش میبینید.
موزههای مردمشناسی با نمایش ابزارها، پوشاک، آداب و رسوم، و سبک زندگی اقوام مختلف، به بازدیدکنندگان این امکان را میدهند تا با شیوههای زندگی گذشته آشنا شوند.
شهردار منطقه ۱۲ تهران با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با میراث فرهنگی از تسهیل روند احیای بافت تاریخی منطقه خبر داد.
نشست شاهنامه خوانی با نگاهی به نگاره نبرد رستم و اسفندیار محفوظ در موزه هنر ایران در کاخ مرمر برگزار شد.
Δ