رئیس شورای جهانی صنایع دستی گفت: انتخاب ۱۶ شهر و روستا به عنوان شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی، گواهی روشن بر تنوع و غنای بینظیر هنر ایرانی است.
بهگزارش خبرنگار مهر، سعدالقدومی، رئیس شورای جهانی صنایع دستی شامگاه دوشنبه ششم اسفندماه در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی (سرو سیمین ۹) که در برج میلاد برگزار شد، گفت: ایران جایگاه ویژهای در قلب من داشته است، همانند جایگاه ایران در قلب مادرم. ایران همیشه در پاسداشت هنرهای دستی پیشگام بوده است. همچنین انتخاب ۱۶ شهر و روستا به عنوان شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی، گواهی روشن بر تنوع و غنای بینظیر هنر ایرانی است.
رئیس شورای جهانی صنایع دستی افزود: اصفهان، با نقاشیهای ایرانی و خاتمکاریهای کمنظیرش و تبریز با فرشهای نفیس و شهرت جهانیاش، نمونههای درخشان از تعهد ایران به حفظ سنتهای صنایع دستی خود هستند. جشنواره سرو سیمین فرصتی بینظیری را برای همگان فراهم کرد تا گرد هم بیایند، اندیشهها را به اشتراک گذاشته و ارزش بیبدیل صنایع دستی سنتی را گرامی بدارند. این جشنواره چیزی از یک گردهمایی فراتر بوده و بستری برای ارتباط، آموختن و احترام متقابل است، جایی که میتوانیم سهم بینظیر هر یک از ما در جامعه جهانی صنایع دستی را ارج میگذاریم.
رئیس شورای جهانی صنایع دستی بیان کرد: این جشنواره گامی مهم در راستای تقویت ارتباط میان هنرمندان ایرانی و جامعه بینالمللی صنایع دستی به شمار میرود. همگی ما نقشی اساسی در حفظ و ترویج سنتهای صنایع دستی فرهنگهای خود بر عهده داریم. شورای جهانی صنایع دستی افتخار دارد که در این مسیر سهمی داشته باشد و حضور در این رویداد مهم را ارج مینهد. امیدواریم که ارتباطات شکلگرفته در این جشنواره، همچنان گسترش یابد و فرصتهای تازهای برای همکاری در آینده فراهم کند.
در این مراسم، برگزیدگان با دریافت تندیس و لوح تقدیر، مورد تجلیل قرار گرفتند و از نقش مؤثر آنها در حفظ و گسترش صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور تقدیر شد.
نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی با هدف معرفی و تجلیل از برترین آثار هنری در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی از دوم اسفندماه با نمایش آثار راهیافته به این دوره در موزه هنرهای زیبا در کاخ سعدآباد برپا شد. نمایش این آثار تا پنجم اسفندماه ادامه داشت. این آثار پس از داوری به مرحله نهایی و معرفی برگزیدهها رسیدند.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ