نشست مشترک کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران و دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی(اکو)، به منظور بررسی طرحهای پیشنهادی کانون و با هدف تقویت همکاریهای منطقهای در حوزه سفر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، این نشست با حضور محمدحسین صوفی رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و اسد مجید خان دبیرکل اکو در دفتر دبیرخانه این سازمان در تهران برگزار شد.
در این دیدار، مجموعهای از طرحهای ابتکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با محوریت تسهیل سفر، تقویت ارتباطات منطقهای و توسعه همکاریهای فنی در زمینه گردشگری زمینی، ارائه و با استقبال کامل دبیرکل اکو همراه شد.
در بخش نخست جلسه، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی خواستار حمایت دبیرکل اکو برای تسریع اجرای قطعنامههای تصویبشده پیشین از سوی رؤسای گمرکات و وزرای راه کشورهای عضو، بهویژه در خصوص کارنه دوپاساژ (گذربرگ گمرکی) و رفع موانع اجرایی آن شد.
همچنین، ابتکار جدید کانون تحت عنوان «اکو پلاس (+ECO)» که با هدف ایجاد بستر ویژه برای همکاری میان کلوپ ها و کانونهای جهانگردی و اتومبیلرانی عضو فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی (FIA) در منطقه اکو طراحی شده است، معرفی شد و مورد توجه ویژه قرار گرفت. این طرح بر گسترش تعاملات در حوزه رانندگی، ایمنی جادهای و گردشگری زمینی تمرکز دارد.
در ادامه، پیشنهاد برگزاری یک رالی گردشگری بینالمللی فراگیر در تمامی کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۲۵ با مسئولیت و محوریت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران در زمینه برنامه ریزی و اجرا با اهدافی نظیر تقویت همگرایی منطقهای، ارتقای تعاملات مردمی، ترویج فرهنگ سفر و تأکید بر اهمیت زیرساختهای جادهای مطرح شد.
دبیرکل اکو با ابراز خرسندی از پیشنهادهای مطرح شده حمایت کامل و قاطع خود را اعلام و تأکید کرد که کارگروه مشترکی برای پیگیری تخصصی این طرحها تشکیل خواهد شد.
این نشست، آغاز فصل تازهای از همکاریهای هدفمند و راهبردی میان کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و سازمان اکو به شمار میرود. مسیری که بیتردید میتواند به تسهیل سفر و گسترش گردشگری زمینی در منطقه منتهی شود.
تشکیل شورای راهبردی موزه ها، مرمت گنبد تاج الملک، برگزاری نشستی درباره منازعات و محوطههای میراث فرهنگی و بازگشت ارز صادراتی صنایع دستی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی در این هفته بود.
کرج – وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: در جنگ تحمیلی رژیم صهیونی، ملت ایران با گذشت از مطالبات اقتصادی، در کنار انقلاب اسلامی ایستاد.
معاون توسعه گردشگری سازمان ایرانیان خارج از کشور به ارائه پیشنهادات اجرایی برای بازیابی گردشگری ملی پرداخت و گفت: تشکیل کنسرسیوم گردشگری یکی از این پیشنهادات است.
خرمآباد – ثبت جهانی «محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد» فرصتی تازه برای لرستان در مسیر توسعه گردشگری، تعاملات علمی و تثبیت جایگاه فرهنگی کشور در سطح جهانی بهشمار میرود.
Δ