تورکنسرت جدید علیرضا قربانی با عنوان «ایرانم» از بهار ۱۴۰۴ در شهرهای مختلف کشور آغاز میشود.
به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی، تورکنسرت جدید علیرضا قربانی خواننده موسیقی ایرانی از بهار ۱۴۰۴ آغاز و برای امکان پوشش تعداد بیشتری از مخاطبان و علاقهمندان، در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، نیشابور، کرمان، تبریز و جنوب ایران برگزار میشود.
در این تورکنسرت قطعات جدید که با همراهی آهنگسازهای مختلف خلق شدهاند با فضا و سازهای متفاوت از کنسرتهای قبلی اجرا میشوند.
تورکنسرت جدید علیرضا قربانی با عنوان «ایرانم»، به منظور توسعه گردشگری فرهنگی در سطح کشور، ایجاد توازن اقتصادی، فراهم کردن کیفیت استاندارد و یکسانِ اجرای موسیقی در شهرهای مختلف و همچنین تمرکززدایی از تهران برگزار میشود.
آخرین اجرای علیرضا قربانی در تهران در تورکنسرت قبلی، اسفندماه ۱۴۰۲ با استقبال چشمگیر مخاطبان همراه بوده است. در این فاصله تولید و تنظیم قطعات جدید در دستور کار گروه تهیه و تولید علیرضا قربانی بوده است که به زودی منتشر خواهند شد.
این تورکنسرت به تهیهکنندگی محسن خباز و توسط موسسه فرهنگی هنری شهر آفتاب و آهنگ اشتیاق برگزار میشود.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ