مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان با ارسال پیامی درگذشت علیرضا ذکاوتی قراگوزلو، نویسنده، پژوهشگر و مترجم همدانی را تسلیت گفت.
به گزارش میراثآریا، در متن پیام تسلیت محسن معصومعلیزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان آمده است:
«انا لله و انا الیه راجعون
با نهایت تألم و تأسف، درگذشت اندوهبار فرهیختهی فرزانه، استاد علیرضا ذکاوتی قراگوزلو، نویسنده، پژوهشگر و مترجم برجسته و از چهرههای ماندگار فرهنگ و ادب ایرانزمین را به جامعه علمی، ادبی و فرهنگی کشور، خاصه مردم فرهیخته همدان تسلیت عرض میکنم.
این اندیشمند بزرگ که از تبار علم، عرفان و ادب برخاسته بود، عمر پربرکت خود را وقف اعتلای فرهنگ، تاریخ، و میراث معنوی ایران نمود و آثار گرانسنگ او در عرصههای ادبیات، عرفان اسلامی، ترجمه و نقد علمی، همواره منبعی گرانبها برای اهل اندیشه خواهد بود.
اینجانب ضمن ابراز همدردی عمیق با خانواده معزز آن فقید سعید و جامعه دانشگاهی و پژوهشی، از درگاه خداوند متعال برای روح بلند آن استاد گرانقدر، آرامش و رضوان الهی و برای بازماندگان، شکیبایی و اجر مسئلت دارم.»
علیرضا ذکاوتی قراگوزلو که چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ از دنیا رفت، از پژوهشگران و نویسندگان معاصر است که در چهار دهه گذشته آثار متعددی از او در زمینه ادبیات فارسی و عرفان اسلامی منتشر شده است. او نقدهای بسیاری بر آثار کلاسیک ایران نوشته، تحقیق و ترجمه کرده و در رشته ادبیات تحقیقی و نیز ترجمه از عربی به فارسی آثار متعددی پدید آورده است. از جمله کتابهایی چون «عرفانیات» و «عمر خیام» و ترجمه «تمدن اسلامی در قرن چهارم و پنجم» از آثار اوست. او جزء هیئت مؤلفان دائرةالمعارف تشیع بود و با بنیاد دائرةالمعارف اسلامی و دانشنامه جهان اسلام همکاری مداوم داشت. از او مقالههای بسیار زیادی در حوزه فرهنگ و دین در دست است.
انتهای پیام/
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
در نخستین جمعه ماه محرم، مادران داغدار به همراه شیرخوارگان خود با لباسهای سبز و پیشانیبندهای «یا علیاصغر(ع)» در محله اوغان شهرستان گالیکش گرد هم آمدند تا در همایش معنوی شیرخوارگان حسینی، اشک ماتم بر مظلومیت کوچکترین شهید کربلا بریزند و پیمانی دوباره با آرمانهای عاشورا ببندند.
همزمان با محدودیتهای بازدید حضوری در موزهها، علاقهمندان میتوانند با استفاده از تور مجازی ۳۶۰ درجه این مجموعه، به صورت رایگان و بدون محدودیت مکانی، از بخشهای گوناگون کاخها و موزههای نیاوران بازدید کنند.
Δ