نشست بررسی تاریخی رمان «بر جادههای آبی سرخ»، نوشته نادر ابراهیمی فقید برگزار میشود.
به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی انتشارات امیرکبیر، نشست بررسی تاریخی رمان «بر جادههای آبی سرخ» نوشته نادر ابراهیمی، روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشتماه، ساعت ۱۱ به مناسبت هفته خلیج فارس، در محل خبرگزاری مهر برگزار خواهد شد.
این برنامه به همت انتشارات امیرکبیر و با تمرکز بر جنبههای تاریخی اثر با حضور عبدالرضا خلیفهزاده و محمد غفاری برگزار میشود.
«بر جادههای آبی سرخ» نام رمانی است پرطنین و حماسی از نویسنده برجسته ایرانی، نادر ابراهیمی، که داستان آن بر پایه زندگی میرمهنا دغابی، دلاور جنوبی و مبارز ایرانی در دوران استعمار خلیج فارس نگاشته شده است. ابراهیمی برای نگارش این اثر، پانزده سال از عمر خود را صرف مطالعه و پژوهش در منابع تاریخی کرده و درباره نحوه بازنمایی شخصیت میرمهنا در مقدمه کتاب مینویسد: بیگانه حق دارد که میر مهنای ما را خطرناکترین دزد خلیج فارس و دریای عمان بداند و او را درست به همین گونه در دایره المعارفهای بزرگ دریایی خود معرفی کند. و ما متقابلاً حق داریم که بسیار کارها را برای میرمهنا بکنیم، که این کتاب کمترین آنهاست.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ