در دنیای امروز که شاهد رشد و پیشرفت روزافزون و بیوفقه رسانهها در ابعاد گوناگون آن هستیم، نیاز داریم که با استفاده از فناوریها و شیوههای نوین در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اطلاعرسانی و ظرفیتهای این حوزهها را به عموم مردم و سرمایهگذاران معرفی و تبیین کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم به مناسبت ۲۷ اردیبهشتماه روز ارتباطات و روابطعمومی در یادداشتی نوشت: در دنیای امروز که شاهد رشد و پیشرفت روزافزون و بیوفقه رسانهها در ابعاد گوناگون آن هستیم، نیاز داریم که با استفاده از فناوریها و شیوههای نوین در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اطلاعرسانی و ظرفیتهای این حوزهها را به عموم مردم و سرمایهگذاران معرفی و تبیین کنیم.
در عصر حاضر که دوران ارتباطات نامیده شده است و با ظهور فناوریهای نوین و پیشرفته؛ از سویی کار اطلاعرسانی، با سرعت و سهولت بیشتری انجام میشود؛ اما از دیگر سو، به واسطه این سرعت انتقال و دسترسی آسانتر مخاطب به دادهها، ضرورت استفاده از فناوریهای نوظهور و استفاده درست و بهینه از فضای مجازی بیش از گذشته احساس میشود.
همچنین استفاده از نیروهای کاردان و متخصصی که علاوه بر دانش روابطعمومی به فناوریهای جدید آشنا باشند و به خوبی بتوانند از آنها در راستای اطلاعرسانی و افزایش آگاهیبخشی مردم در عرصههای گوناگون از جمله سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهره ببرند؛ در بخش روابطعمومی ضروری است.
امروزه روابطعمومیها، برای تحقق این امر و انجام رسالت خطیر خود، نیازمند نیرو به تعداد کافی، بودجه و ابزار و امکانات مورد نیاز در این زمینه هستند.
آموزش و بهروز شدن اطلاعات و علم کارمندان حوزه روابطعمومی، یکی از نیازهای مبرم در این بخش است که لازم است که هم وزارتخانهها در سطح کشور و هم استانداریها در سطح استان، برای ارتقای دانش کارمندان حوزه روابطعمومی اهتمام ویژهای داشته باشند.
در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی؛ نیازمند هستیم تا مردم را با اماکن زیارتی، مذهبی، تاریخی، فرهنگی و باستانی، موزهها، آثار میراثی در زمینههای مختلف همچون میراثفرهنگی، میراثملموس، میراثناملموس و میراثطبیعی و مناطق گردشگری در نقاط مختلف کشور و مراکز گردشگری آشنا سازیم و بیشک کارکنان خدوم و زحمتکش حوزه روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و اداراتکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ۳۱ استان کشور، پیشگامان این عرصه هستند و تمام توان خود را برای شناخت مردم از ظرفیتهای این سه حوزه به کار میگیرند و همچنین سعی میکنند تا پیوندی محکم و عمیق میان مردم با هویت، فرهنگ و تمدن دیرینه و درخشان ایراناسلامی برقرار نمایند.
روابطعمومی در عین این که کاری سخت، تخصصی و نیازمند دانش مرتبط با آن است؛ لازم است که افرادی در این عرصه مشغول به خدمت شوند که بدان عشق و علاقه و نیز در حوزه مرتبط کاری خود تسلط کافی داشته باشند و در گام نخست، خود از اطلاعات لازم در حوزه کاریشان برخوردار باشند.
آثار تاریخی و میراثفرهنگی ما؛ بیانگر هویت، تمدن و فرهنگ کشور اسلامی ما هستند و نیز گردشگری امروزه به یک صنعت تبدیل شده است و علاوه بر آن که میتواند موجب شادی و نشاط مردم شود، در اشتغالزایی و شکوفایی اقتصاد نقش انکارناپذیری دارد و همچنین صنایعدستی با توجه به تنوع رشتههای آن میتواند علاوه بر اشتغالزایی به ویژه برای زنان و رونق اقتصادی، در انتقال فرهنگ نقش مهمی را ایفاء کند؛ از اینرو لازم است، با استفاده از شیوههای جدید در عصر فناوری اطلاعات، این سه حوزه (میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی) را به خوبی به عموم مردم معرفی نماییم تا از ظرفیتهای آن برای رشد جامعه بهره ببریم و همچنین سرمایهگذاران بخش خصوصی با ورود به این عرصهها میتوانند در بالندگی و رشد آن نقش مؤثری داشته باشند که لازمه این امر، آشنایی آنها با ظرفیتهای این حوزهها است.
۲۷ اردیبهشتماه روز ارتباطات و روابط عمومی، بهانهای است تا یادآور شویم که تلاشگران این عرصه، در عصر پیشتازی رسانهها به خصوص فضای مجازی؛ با تلفیق علم، تعهد، تخصص و هنر خود و نیز با ارزیابی و تحلیل در حوزههای گوناگون به عنوان کانون تفکر دستگاهها نقش بسزایی در تصمیمگیریهای مدیریتی و تحقق مسئولیتهای سازمانی ایفاء مینمایند و همچون اصحاب رسانه، کارشان تعطیلبردار نیست و در همه ایام مشغول فعالیت هستند تا از سویی فعالیتهای دستگاه خود را به مردم اطلاعرسانی کنند و از سوی دیگر، نیازهای جامعه و درخواستهای شهروندان را به مدیران دستگاههای خود منتقل سازند.
ضمن تبریک این روز و عرض خداقوت به عزیزانی که صادقانه و خالصانه در این عرصه خدمت و تلاش میکنند، از کوششهای آنان در این عرصه خطیر تقدیر و سپاسگزاری میکنم و آرزوی توفیقات روزافزون، تندرستی و موفقیت برای ایشان دارم.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ