دولت بورکینا فاسو با هدف بهرهبرداری از قیمت بالای طلا در بازار جهانی و تقویت اقتصاد این کشور، امتیاز استخراج صنعتی طلا به شرکت روسی «نوردگُلد» اعطا کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ این اقدام همچنین نشانهای از تعمیق روابط اقتصادی میان دولت نظامی بورکینا فاسو و روسیه است، در حالی که این کشور واقع در ساحل غربی آفریقا از شرکای سنتی غربی مانند فرانسه فاصله میگیرد. معدن طلای «نیو» در استان «کورویوگو» بورکینا فاسو، منطقهای به مساحت ۵۲.۸ کیلومتر مربع را در حوزه مجوز اکتشافی شرکت «جیلبی بورکینا» پوشش میدهد. این شرکت اکنون تحت کنترل «نوردگلد» قرار گرفته است و این شرکت روسی پیشتر نیز بهرهبرداری از معادن «بیسا» و «بولی» را در اختیار داشته است.
شورای وزیران دولت نظامی بورکینا فاسو اعلام کرد که انتظار میرود معدن نیو طی دوره هشت ساله بهرهبرداری، حدود ۲۰.۲۲ تن طلا تولید کند. شرکت جیلبی بورکینا ۸۵ درصد از سهام این پروژه را در اختیار دارد و دولت ۱۵ درصد باقیمانده را حفظ کرده است. شورای وزیران همچنین اظهار داشت که این پروژه در طول مدت اجرا، ۵۱.۵ میلیارد فرانک غرب آفریقا (معادل ۸۹ میلیون دلار) به بودجه دولت تزریق خواهد کرد.
قیمت طلا در بازارهای جهانی در سال جاری به دلیل بیثباتیهای ژئوپلیتیک و سیاستهای تجاری دولت آمریکا بیش از ۲۵ درصد افزایش یافته است. بورکینا فاسو یکی از تولیدکنندگان اصلی طلا محسوب میشود و بر اساس آمار موسسه غیردولتی «سوئیساید»، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۵۷ تن طلا تولید کرده است.
کشورهای بورکینا فاسو، مالی و نیجر در منطقه ساحل غربی آفریقا، که در سالهای اخیر شاهد به قدرت رسیدن دولتهای نظامی بودهاند، در اعتراض به تحریمهای اکوواس و ناکارآمدی این سازمان در حل مشکلات امنیتی، اواخر سال گذشته از «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» (اکوواس) خارج شدند. خبرگزاری بلومبرگ اخیراً گزارش داد که کشورهای مالی، نیجر و بورکینا فاسو همکاریهای امنیتی خود با فرانسه را پایان دادهاند و به کشورهایی نظیر روسیه، ایران و ترکیه نزدیکتر شدهاند.
صنعت لجستیک جهانی در پنج سال گذشته شاهد تحولات بیسابقهای بوده است؛ از همهگیری کووید-۱۹ و اختلال در زنجیره تأمین تا ظهور فناوریهای هوشمند و رشد سریع تجارت الکترونیک. در این میان، حملونقل هوایی بهعنوان یکی از ارکان اصلی لجستیک، نقشی حیاتی در تسهیل تجارت جهانی ایفا کرده است.
به گزارش اقتصادآنلاین، ابراهیمبای مدیر پروژه جاده سلامی-خلیلآباد فولاد سنگان درگفتگو با خبرنگار روابط عمومی گفت : پروژه جاده سلامی-خلیلآباد؛ از مهمترین پروژههای مسئولیت اجتماعی فولاد سنگان است شرکت فولاد سنگان به عنوان پیشگام در ایفاء مسئولیتهای اجتماعی همواره در این حوزه پیشران بوده است. مجتبی ابراهیمبای مدیر پروژه جاده سلامی-خلیلآباد با اشاره به تعهدات […]
ظرفیت تولید سیمان کشور به ۸۷ میلیون و ۴۹۵ هزار تن رسید.
سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به تابآوری زیرساختهای تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پسا جنگ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد.
Δ