نایبرئیس اتاق ایران با تأکید بر سرمایهگذاری مشترک ایران و قرقیزستان در حوزه حملونقل و کشت فراسرزمینی، گفت: دو کشور نیازمند توافقات پولی و بانکی هستند.
به گزارش اقتصادآنلاین، قدیر قیافه، در نشستی با ممدصادک بکیروف، نایبرئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان، ادامه داد: قرقیزستان دارای ظرفیتهای متعدد اقتصادی از جمله عضویت در سازمان تجارت جهانی است و زمینههای زیادی برای همکاری با این کشور وجود دارد.
او با اشاره به افزایش 10 درصدی حجم مبادلات تجاری ایران و قرقیزستان، افزود: این افزایش نویدبخش بود اما هنوز با ظرفیتها فاصله زیادی دارد. البته اجرای توافق تجارت آزاد ایران و اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت میتواند به جهشی در تبادلات دوجانبه منجر شود.
قیافه تأکید کرد: توافقات بانکی و مالی در توسعه روابط دو کشور نقش مؤثری دارد. همچنین حضور ما در نمایشگاههای تخصصی دو کشور به آشنایی بیشتر و ارتباطات مؤثر بین بخشهای خصوصی دو طرف کمک خواهد کرد.
او افزود: سرمایهگذاری مشترک در حوزههای لجستیک و حملونقل، یکی از زمینههای مؤثر همکاری در کاهش هزینههای تمامشده کالا برای هر دو طرف خواهد بود.
قیافه با اشاره به نزدیکی قرقیزستان به چین، بیان کرد: میتوانیم از این مزیت در اجرای پروژههایی برای نقلوانتقال سریع و ایمن محصولات ایرانی به قرقیزستان و چین و برعکس استفاده کنیم.
نایبرئیس اتاق ایران، حوزههای گردشگری و کشت فرامرزی را از دیگر زمینههای مستعد همکاری میان دو کشور دانست و گفت: با توجه به طبیعت زیبا، خاک حاصلخیز و منابع زیاد آبی قرقیزستان، با سرمایهگذاری مشترک سرمایهگذاران ایرانی میتوان محصولات کشاورزی را تولید و به ایران و دیگر کشورهای دنیا صادر کنیم.
او با اشاره به اراده رهبران دو کشور برای توسعه همهجانبه روابط، گفت: باید تلاش کنیم با اجرای پروژههای مشترک تجاری و صنعتی برد-برد، همکاریهای پایدار اقتصادی رقم بزنیم.
ممدصادک بکیروف، نایبرئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان، هم در ادامه گفت: ما باید در راستای سیاست نفع دوجانبه حرکت کنیم. توسعه روابط تجاری و اقتصادی باید منافع دو طرف را تأمین کند.
او با بیان اینکه دو کشور ظرفیتهای زیادی دارند اما مسائلی وجود دارد که باید حل شوند، افزود: باید بررسی کنیم که چه راههایی برای نزدیکتر شدن بیشتر تجار و بازرگانان دو طرف وجود دارد. در حال حاضر تراز تجاری به نفع ایران مثبت است اما این وضعیت باید متوازن شود.
بکیروف تأکید کرد: متأسفانه تجار دو طرف از مزیتها و فرصتهای تجاری یکدیگر مطلع نیستند و با کمبود اطلاعات مواجه هستیم. اتاقهای بازرگانی ایران و قرقیزستان باید به تجار اطلاعات بهروز ارائه کنند. اما حل مسائل لجستیکی و تبادلات مالی باید از طریق دولتها پیگیری شود.
او با بیان اینکه باید تدبیری برای افزایش امنیت قراردادهای تجاری میان ایران و قرقیزستان اندیشیده شود، گفت: باید یک اتاق مشترک ایجاد کنیم. همینطور راهاندازی مراکز تجاری در تهران و بیشکک و بازدید از نمایشگاههای طرف مقابل از جمله اقدامات مفید در توسعه روابط تجاری دو کشور است.
سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به تابآوری زیرساختهای تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پسا جنگ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت دولت از صنایع آسیب دیده از تهاجم دشمن در قالب طرح پشتیبانی از تولید وزارت صمت را گام مهمی در بازگرداندن واحدهای زیان دیده به چرخه تولید عنوان کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد راضی، رئیس تولید گندلهسازی شرکت فولاد سنگان، از دستاوردهای چشمگیر این شرکت در سال ۱۴۰۳ و برنامههای پیشرو برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی با اشاره به تجربه ۱۴ ساله خود در صنعت فولاد و حضور در فولاد سنگان از سال ۱۳۹۵، از نقش کلیدی آموزش نیروی انسانی و بهرهگیری از تجربیات هلدینگ فولاد مبارکه در موفقیتهای این […]
واردات بار از دبی با کمترین هزینه حمل یکی از دغدغههای اصلی بازرگانان و تجار ایرانی است. زیرا بخش قابل توجهی از محصولات بازار ایران از مسیر دبی تامین میشود.
Δ