معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: استان فارس با داشتن ۲۵ نوع ماده معدنی، ۸۰۰ معدن فعال و ذخیره ۳.۵ میلیارد تن، جایگاه ویژهای در صنعت معدن کشور دارد.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ رضا افشاری در گفتوگویی با اشاره به ظرفیتهای معدنی استان فارس اظهار کرد: فارس با داشتن سنگهای تزئینی مثل مرمریت و چینی، خاکهای نسوز و صنعتی، مواد معدنی فلزی مانند سرب، روی و سنگ آهن و مصالح ساختمانی نظیر سنگ آهک و گچ، یکی از استانهای مهم معدنی کشور است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی (صمت) ادارهکل صنعت، معدن و تجارت فارس افزود: در حال حاضر ۲۵ نوع ماده معدنی از معادن فارس استخراج میشود و ۱۵ نوع ماده معدنی دیگر شناسایی اولیه شده که پس از تکمیل اکتشاف، وارد مرحله بهرهبرداری خواهد شد.
افشاری ادامه داد: استان فارس ۷۹۴ معدن فعال با ذخیره حدود ۳.۵ میلیارد تن دارد که سالانه ۵۸ میلیون تن استخراج انجام میدهند و بیش از ۱۰ هزار و ۳۰۰ شغل مستقیم ایجاد کردهاند. از نظر میزان استخراج، فارس پس از کرمان و یزد در رتبه سوم کشور قرار دارد.
معاون صمت فارس درباره فعالیتهای اکتشافی گفت: در سال ۱۴۰۳، ۴۱ پروانه اکتشاف عمدتاً برای سنگهای تزئینی و فلزی صادر شد و ۳۱ گواهی کشف نیز با ۲۰ میلیون تن ذخیره قطعی جدید ثبت شد. همچنین ۵۲ پروانه بهرهبرداری معدنی با ذخیره ۸۲ میلیون تن و اشتغال مستقیم برای ۵۸۰ نفر صادر شد.
وی بیان کرد: حقوق دولتی وصولشده از معادن استان در سال ۱۴۰۳ بیش از ۷۹۶۱ میلیارد ریال بود که نسبت به هدف وزارت صمت ۴۷ درصد و نسبت به سال گذشته ۷۸ درصد رشد داشت.
افشاری درباره احیای معادن غیرفعال تصریح کرد: ۲۰ معدن غیرفعال استان با استخراج ۲.۸ میلیون تن به چرخه تولید بازگشتند و برای ۱۷۴ نفر اشتغال ایجاد شد که عمدتاً شامل معادن مرمریت، سنگ لاشه، فلزی و خاک صنعتی بودند.
وی به اهمیت مناطق معدنی استان اشاره کرد و گفت: شهرستانهای آباده، بوانات، خرمبید، نیریز، ارسنجان و شیراز بیشترین تمرکز فعالیتهای معدنی را دارند و ۱۹ محدوده امیدبخش برای اکتشاف شناسایی شده است.
افشاری در پایان به نظارتهای فنی و ایمنی اشاره کرد و گفت: با استفاده از اعضای واجد شرایط سازمان نظام مهندسی معدن استان که ۳۲۷۵ عضو و ۷۰۵ پروانه اشتغال دارند، نظارت بر استخراج، ایمنی و جلوگیری از هدررفت ذخایر معدنی انجام میشود.
ظرفیت تولید سیمان کشور به ۸۷ میلیون و ۴۹۵ هزار تن رسید.
سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به تابآوری زیرساختهای تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پسا جنگ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت دولت از صنایع آسیب دیده از تهاجم دشمن در قالب طرح پشتیبانی از تولید وزارت صمت را گام مهمی در بازگرداندن واحدهای زیان دیده به چرخه تولید عنوان کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد راضی، رئیس تولید گندلهسازی شرکت فولاد سنگان، از دستاوردهای چشمگیر این شرکت در سال ۱۴۰۳ و برنامههای پیشرو برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی با اشاره به تجربه ۱۴ ساله خود در صنعت فولاد و حضور در فولاد سنگان از سال ۱۳۹۵، از نقش کلیدی آموزش نیروی انسانی و بهرهگیری از تجربیات هلدینگ فولاد مبارکه در موفقیتهای این […]
Δ