در جلسه هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با وزیر صمت که برای بررسی وضعیت محدودیتهای برق اعمال شده بر فولادسازان برگزار شد، ضمن تشکر از وی برای دفاع از حقوق صنعتگران و تعمیق گفتمان حمایت از تولید در دولت، از عدم پایبندی وزارت نیرو به تفاهمنامه منعقده با وزارت صمت، انتقاد و مقرر شد این موضوع از طریق وزیر صمت از رئیس جمهور پیگیری شود.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ در جلسه هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با وزیر صمت که برای بررسی وضعیت محدودیتهای برق اعمال شده بر فولادسازان برگزار شد، ضمن تشکر از وی برای دفاع از حقوق صنعتگران و تعمیق گفتمان حمایت از تولید در دولت، از عدم پایبندی وزارت نیرو به تفاهمنامه منعقده با وزارت صمت، انتقاد و مقرر شد این موضوع از طریق وزیر صمت از رئیس جمهور پیگیری شود.
در این جلسه که محمد آقاجانلو، رئیس هیئت عامل ایمیدرو و سید عباس حسینی، مشاور وزیر صمت نیز حضور داشتند، اعضای هیئت مدیره انجمن فولاد ایران ضمن بیان اینکه مصرف ۱۰ درصدی دیماند برای کارخانجات فولادی، عملا به معنی خاموشی و توقف تولید است، به ارائه گزارشی از وضعیت خاموشی کارخانجات زنجیره فولاد و تشریح پیامدهای اقتصادی و اجتماعی این وضعیت پرداختند و از وزیر صمت درخواست کردند ضمن توزیع تخصصی محدودیتهای اجباری با مشارکت تشکلها، اجرای توافقنامه بین وزارتخانههای صمت و نیرو را از رئیس جمهور مطالبه و پیگیری کند تا بی عدالتی موجود در حق فولادسازان در حوزه تامین انرژی مرتفع شود.
سید محمد اتابک، وزیر صمت نیز با بیان اینکه رئیس جمهور و معاون اول بر در اولویت قرار نگرفتن صنایع در محدودیتهای انرژی تاکید دارند، مطرح کرد: تفاهمنامه بین وزارت صمت و نیرو در خصوص حکمرانی تامین برق صنایع و اعمال حداکثر دو هزار و ۵۰۰ مگاوات محدودیت برای تامین برق واحدهای تولیدی، به امضای دو وزیر رسیده و در اردیبهشت ماه امسال منعقد شده است.
وی تصریح کرد: این در حالی است که به هیچ وجه انتظار عدم اجرای آن را نداشتیم. در این خصوص، گلایه خود را به وزیر نیرو منتقل کردهایم و موضوع در هیئت دولت نیز مطرح شده و در حال پیگیری است.
وزیر صمت همچنین از اجرایی شدن بسته حمایت از واحدهای تولیدی آسیب دیده از محدودیتهای برق و گاز خبر داد و گفت: پس از پیگیریهای فراوان، خوشبختانه این بسته در اسفند ماه سال گذشته در هیئت دولت تصویب شد و در سال جاری اجرایی شده است. از این رو واحدهای تولیدی مشمول آن میتوانند به ستاد تسهیل مراجعه و درخواست جبران خسارت کنند.
تحولات دیجیتال و هوشمندسازی در بخش معدن و صنایع معدنی، کلید تعالی و پیشرفت و حرکت به سمت استفاده از نسلهای جدید فناوری نوین و اتوماسیون به شمار میآیند؛ موضوعاتی که شرکت فولاد سنگان خراسان آن را بهمثابه چراغ راه توسعه خود قلمداد میکند و پرشتاب در مسیر تحول دیجیتال، هوشمندسازی فرایندها و مدرنیزاسیون گام برداشته است. این شرکت با بهرهگیری از الگوهای هوشمند و فناورمحور جهانی، توانسته است سیستمها و فرایندها را در بخشهای تولید، بازرگانی، ایمنی، حملونقل، نگهداری و تعمیرات و … بهروزرسانی کند، به طوری که امروز شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان را میتوان سمبل جهش فناورانه در زنجیره فولاد دانست.
سالها خاموشی و محدودیت تولید در تابستان، حالا جای خود را به نور خورشید داده است؛ جایی که فولاد مبارکه با افتتاح بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، آیندهای روشن و پایدار را برای صنعت ایران رقم میزند. در دل کویر و بحران انرژی، این مجموعه با اتکا به سرمایهگذاری جسورانه، اکنون دیگر وابسته به برق شبکه نیست و با ۸۵۰ مگاوات ظرفیت تأمین داخلی، آماده عبور از داغترین فصل سال بدون وقفه در تولید است.
مدیرکل گمرکات استان ایلام گفت: در سه ماهه منتهی به خرداد ماه سال جاری ۲۹۰ میلیون و ۴۷۸ هزار دلار کالا از گمرک مرزی مهران به خارج از کشور صادر شده است.
وزیر صمت گفت: در شرایط فعلی، افزایش نرخ گاز و برق منطقی نیست، امیدواریم تا شهریور بخش عمدهای از کالاهای مانده در گمرک ترخیص شود.
Δ