در جریان کاوشهای باستانشناسی در منطقه یاکجونری واقع در استان پیونگان جنوبی، باستانشناسان کره شمالی موفق به کشف مجسمهای از بودا شدند که به دوره ابتدایی پادشاهی گوریو بازمیگردد.
بهگزارش میراثآریا، این مجسمه توسط مؤسسه باستانشناسی وابسته به آکادمی علوم اجتماعی و سازمان ملی حفاظت از میراث فرهنگی این کشور، طی مطالعات میدانی در محوطههای تاریخی کشف شده است.
در گزارش منتشر شده آمده است که این اثر، در کنار مجموعهای از اشیای تاریخی دیگر، طی کاوشهایی که در منطقه انجام شد، از دل خاک بیرون آمده و به نظر میرسد متعلق به سالهای آغازین پادشاهی گوریو (۹۱۸ تا ۱۳۹۲ میلادی) باشد.
پادشاهی گوریو یکی از سلسلههای تاریخی کره بود که در سال ۹۱۸ میلادی پایهگذاری شد و تا سال ۱۳۹۲ بر شبهجزیره کره فرمانروایی کرد. این دوران که پایتخت آن در کائسونگ امروزی قرار داشت، بهعنوان یکی از دورههای شکوفایی تجارت، صنعت، هنر و فرهنگ شناخته میشود و بهویژه از منظر آیین بودایی، عصر طلایی این دین به شمار میرود.
مجسمه کشف شده که ۱.۷ متر ارتفاع دارد، چهرهی آمیتابه را به تصویر میکشد که یکی از اصلیترین بوداها در آیین بودای مهیانه و شخصیتی بسیار ارجمند در سنتهای بودایی شرق آسیا به شمار میرود.
در سنت تصویری آیین بودایی، آمیتابه اغلب در کنار دو بودای دیگر دیده میشود: آوالوکیتشواره در سمت راست و مهاستهمهپراپته در سمت چپ، که این سهگانه را تحت عنوان تریاد آمیتابه میشناسند. این سنت هنری احتمالا ریشه در منطقه گندهاره داشته و بعدها در چین، ژاپن و کره به اوج خود رسیده است.
تحلیلهای صورت گرفته از حالت دستها و سایر ویژگیهای تصویری مجسمه، شناسایی آن بهعنوان آمیتابه را تایید کرد. همچنین بررسی قطعات سفال و کاشیهای اطراف محل کشف، نشان داد که این قطعات نیز متعلق به قرن دهم میلادی و دوران آغازین حکومت گوریو هستند.
انتهای پیام/
وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان با حجتالله ایوبی، رئیس مرکز امور بینالملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
در قلب استان کاناگاوا، جایی که امواج اقیانوس آرام با سواحل شنی طلایی برخورد میکنند، شهر کاماکورا مانند گوهری درخشان در انتظار کشف شدن است.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سخنرانی خود در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای گردشگری، با تأکید بر بحران معنوی مدرنیته غربی و ظرفیت نجاتبخش مشرقزمین، گردشگری را پلی تمدنی برای گفتوگوی ملتها، احیای اعتماد جهانی و شکستن انحصار روایتها توصیف کرد.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
Δ