هیئت داوران سیوششمین جشنواره تئاتر لرستان دربدو ورودبه خرمآباد باحضور در قلعه فلکالافلاک از بخشهای مختلف این بنای باستانی بازدید کردند.
به گزارش میراث آریا، هیئت داوران سیو ششمین جشنواره تئاتر لرستان عصرجمعه ۱۱ آبانماه در بدو ورود به خرمآباد باهمراهی مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی و هیئت مدیره موسسه هنرهای نمایشی استان باحضور درقلعه فلکالافلاک ازبخشهای مختلف این بنای باستانی بازدید کردند.
آثار به نمایش درآمده درموزه مردمشناسی لرستان به عنوان یکی ازغنیترین موزههای کشور مورد توجه داوران قرار گرفت.
قلعه تاریخی فلکالافلاک که درسال ۱۳۴۸ به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده بربلندای تپهای باستانی درمرکز شهر خرمآباد واقع شده است که در منابع تاریخی مکتوب با نامهای متفاوت دژشاپورخواست، سابرخاست، دزبر، قلعه خرمآباد و فلکالافلاک شناخته شده و از یادگارهای شهرکهن شاپورخواست است که بنای اولیه آن را به زمان شاپور اول ساسانی درقرن سوم میلادی نسبت میدهند.
فرهادقائمیان، مهردادکوروشنیا و فرزان دلفانی از شنبه ۱۲ تا دوشنبه ۱۴ آبان ماه داوری ۹ اثر راه یافته به سیوششمین جشنواره تئاتر لرستان را عهدهدارخواهند بود.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سخنرانی خود در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای گردشگری، با تأکید بر بحران معنوی مدرنیته غربی و ظرفیت نجاتبخش مشرقزمین، گردشگری را پلی تمدنی برای گفتوگوی ملتها، احیای اعتماد جهانی و شکستن انحصار روایتها توصیف کرد.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
Δ