موشک Aftershock II تنها دو ثانیه پس از پرتاب، دیوار صوتی را شکست و تقریباً ۱۹ ثانیه بعد، به حداکثر سرعتش رسید.
غزال زیاری: Aftershock II، نام موشک جدیدی است که توسط دانشجویان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ساختهشده و رکورد ۲۰ سالهای را درزمینهٔ پرواز فضایی آماتور ازنظر ارتفاع، قدرت و سرعت شکست.
این موشک توانست تا به ارتفاع بیش از ۱۴۳ کیلومتری از سطح زمین و به هایپرسونیک رسید. طراحی و ساخت این موشک توسط دانشجویان مقطع کارشناسی آزمایشگاه راکت پیشرانه (RPL) دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) انجام شد و در روز ۲۰ اکتبر از سایتی در صحرای بلک راک، نوادا به فضا پرتاب شد.
در گزارش منتشرشده دراینباره میخوانیم: این موشک به ارتفاع ۱۴۳۳۰۰ متری بالاتر از سطح زمین رسید که از این حیث رکوردی بالاتر از هر گروه غیردولتی و غیرتجاری دیگری که قبلاً به فضا پرواز کرده بود را شکست. رکورد قبلی ارسال موشک، به ارتفاع ۱۱۵۰۰۰ متری از سطح زمین بود که در سال ۲۰۰۴ با ارسال موشک GoFast ساختهشده توسط تیم اکتشاف فضایی غیرنظامی به ثبت رسیده بود.
موشک Aftershock II حدود ۴ متر طول و ۱۵۰ کیلوگرم وزن داشت و تنها دو ثانیه پس از پرتاب، دیوار صوتی را شکست و تقریباً ۱۹ ثانیه بعد، به حداکثر سرعتش رسید. این کاوشگر ۸۵ ثانیه پس از پرتاب، از جو زمین خارج شد و ۹۲ ثانیه بعد به بالاترین ارتفاع یا اوج خود رسید. در این مرحله، مخروط دماغه از بقیه موشک جدا شد و یک چتر نجات مستقر گردید تا بتواند با خیال راحت دوباره وارد جو شده و به زمین بازگشت.
در طول پرواز، حداکثر سرعت ۵۸۰۰ کیلومتر بر ساعت (۵.۵ ماخ) برای Aftershock II ثبت شد که پنج و نیم برابر سرعت صوت و کمی سریعتر از GoFast بود که برای ۲۰ سال، رکورد سرعت آماتوری را نیز در اختیار داشت.
رایان کریمر، دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک در USC و مهندس اجرایی تیم RPL، بهزودی به تیم Starship اسپیس ایکس خواهد پیوست و درباره این موشک توضیح داد: «Aftershock II از قویترین موتور سوخت جامدی که تاکنون توسط دانشجویان راهاندازی شده و قویترین موتور کامپوزیت ساختهشده توسط آماتورها بهره میبرد.»
لازم به ذکر است که موشک Aftershock II دومین موشک ساخت دانشجویان بود که موفق به عبور از خط کارمان (مرز خیالی جایی که فضا بهطور رسمی آغاز میشود) شد.
منبع: livescience
۲۲۷۲۲۷
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
Δ