چین علاقه خود را برای سرمایهگذاری ۶۰ میلیارد دلاری در شبکه راهآهن ترکیه نشان داده است؛ اژدهای سرخ کارنامه درخشانی در توسعه شبکه راهآهن دارد و اخیرا موفق شده است که با استفاده از فناوری راهآهن مغناطیسی تندرو ابررسانا، قطاری را بسازد که به حالت شناوری میرسد و بهطور موثری اصطکاک را حین عبور از لوله با خلأ کم حذف میکند.
نگار علی- بوراک داگلی اوغلو، رئیس دفتر تبلیغات دولتی سرمایهگذاری ترکیه، اخیرا جزئیاتی از طرح پیشنهادی سرمایهگذاری چین در شبکه راهآهن ترکیه را فاش کرده است؛ مدرنسازی شبکه راهآهن چین به دست چینیها شامل برق رسانی خطوط موجود، ساخت مسیرهای داخلی جدید، پلسازی در استانبول و ساخت خط ریلی سریع السیر میشود.
گمانهزنیها حاکی از آن است که شرکت دولتی CRRC Zhuzhou Electric Locomotive چین که در حال حاضر کارخانهای در ترکیه در دست تاسیس دارد، در مدرنسازی شبکه راهآهن ترکیه نقش داشته باشد. این شرکت سال گذشته با معرفی سریعترین قطار متروی شهری در استانبول خود را به خوبی نشان داد.
گفتنی است که از سایر پیمانکاران نیز برای ارائه پیشنهادات در یک مناقصه آزاد که قرار است به زودی آغاز شود، دعوت به عمل خواهد آمد.
علاوهبر سرمایهگذاری در شبکه ریلی، چین به بخش فناوری ترکیه و به ویژه خودروهای الکتریکی و پروژههای انرژی نیز علاقه نشان داده است.
چین در ساخت شبکه راهآهن کارنامه درخشانی دارد؛ به تازگی یکی از پیمانکارهای پدافند هوافضای چین ادعا کرده است که با فناوری قطار ابررسانای مغناطیسی خود به پیشرفت قابل توجهی دست یافته که منجر به جهش بالقوهای در سیستم حمل و نقل پرسرعت خواهد شد.
این شرکت بهعنوان سومین آکادمی علوم و صنعت هوافضای چین (CASIC) با نوآوری «پرنده پرسرعت» خود رکورد جدیدی در زمینه سرعت به ثبت رسانده که نقطه عطف مهمی در توسعه حمل و نقل فوق سریع است.
در سال ۲۰۲۲ میلادی، رسانه دولتی چین مدعی شد که مهندسان آنها موفق به ابداع یک سیستم آزمایشی شدهاند که میتواند قطار را به حداکثر سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر در ساعت از طریق یک لوله خلأ برساند. این سرعت از قطارهای مگلو (راه آهن مغناطیسی تندرو) فعلی بیشتر است.
منبع: eurasiantimes
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ