در کمال تعجب، فروش و استفاده از گوشی های آیفون اپل در کشور اندونزی ممنوع شد. علت این ممنوعیت، هوش از سر شما میبرد!
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجتنیوز، اندونزی فروش و استفاده از گوشیهای آیفون سری ۱۶ و ساعت هوشمند اپل واچ سری ۱۰ را به دلیل عدم پایبندی اپل به تعهدات سرمایهگذاری خود در این کشور، ممنوع اعلام کرد. به گفته وزیر صنعت اندونزی، آقای آگوس گومیوانگ کارتاساسمیٹا، اگر کسی در اندونزی آیفون ۱۶ را ببیند که در حال کار است، آن دستگاه غیرقانونی است و باید به مقامات گزارش شود.
این تصمیم در پی عدم تحقق تعهدات سرمایهگذاری اپل در زمینه راهاندازی مراکز تحقیق و توسعه (R&D) در اندونزی گرفته شده است. شرکت اپل متعهد شده بود که مبلغی بالغ بر ۱.۷۱ تریلیون روپیه اندونزی (حدود ۱۰۹ میلیون دلار) در زیرساختهای محلی اندونزی سرمایهگذاری کند. با این حال، براساس آمارهای منتشر شده، اپل تاکنون تنها ۱.۴۸ تریلیون روپیه (حدود ۹۵ میلیون دلار) سرمایهگذاری کرده است. این اختلاف باعث شد وزارت صنعت اندونزی از صدور گواهینامه بینالمللی تجهیزات تلفن همراه (IMEI) برای دستگاههای آیفون ۱۶ و اپل واچ سری ۱۰ خودداری کند.
با وجود این ممنوعیت، خبرگزاری دولتی آنتارا اعلام کرد که گردشگران و خدمه خطوط هوایی مجاز به وارد کردن و استفاده از حداکثر دو دستگاه از سری آیفون ۱۶ در خاک اندونزی هستند. با این حال، فروش این دستگاهها در بازارهای محلی ممنوع است و تخلف از این قانون مجازات دارد.
بر اساس قوانین اندونزی، شرکتهای خارجی باید حداقل ۴۰ درصد از محصولات خود را بهصورت داخلی تولید کنند تا مجوز فعالیت در کشور را دریافت کنند. این قانون که با عنوان گواهینامه سطح اجزای داخلی (TKDN) شناخته میشود، از شرکتها میخواهد که از طریق تولید محصولات بهصورت محلی، توسعه نرمافزارهای بومی یا راهاندازی مراکز تحقیق و توسعه، نیازهای محلی را تامین کنند.
این تصمیم دولت اندونزی نشاندهنده تعهد این کشور به حمایت از صنعت داخلی و بهرهبرداری بیشتر از سرمایههای خارجی در جهت رشد اقتصادی است. اپل برای بازگشت به بازار اندونزی نیاز به سرمایهگذاریهای بیشتر و رعایت الزامات محلی خواهد داشت.
۲۲۷۲۲۷
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
متا ویژگی جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای واتساپ معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به خواندن پیامها، آنها را مرور کنند، لذا کاربران این پیامرسان بهجای خواندن پیامهای خواندهنشده، قادر خواهند بود خلاصهای که هوش مصنوعی نشانهگذاری کرده را بخوانند.
Δ