«ایلان ماسک»، مؤسس نورالینک، به اظهارنظرهای عجیبش مشهور است. او میخواهد با تراشههای نورالینک بینایی را به افراد نابینا بازگرداند یا درد کمر و گردن را از بین ببرد. او در گفتگویی درباره کارکردهای ایمپلنت نورالینک صحبت کرده است؛ به باور او با فناوریهایی مانند نورالینک مرگ معنایی نخواهد داشت.
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از دیجیاتو، ایلان ماسک در مصاحبه با FULL SEND PODCAST گفت اگر نورالینک بتواند خاطرات فرد را ضبط کند، میتوان آنها را به کلون آن فرد انتقال داد. او میگوید احساسات نیز سیگنالهای مغزی هستند و میتوان آنها را بهوسیله تراشه ثبت و به کلون منتقل کرد. او این امر را به مرگ در ویدیوگیمها تشبیه میکند: «فرض کنید متلاشی شوید اما بلافاصله بدون درد دوباره [با کلون خود] ادغام شوید، آیا مردهاید؟ نه واقعاً؛ هنوز دارید ادامه میدهید. مثل این است که در ویدیوگیم باشیم. شما در ویدیوگیمها زیاد میمیرید اما به قسمت ذخیره بازی برمیگردید.»
البته چنین هدفی به این زودیها محقق نمیشود. نورالینک درحالحاضر ایمپلنتهای خود را روی افراد فلج آزمایش میکند و روی اهداف درمانی و پزشکی متمرکز است.
انتظار میرود تراشههای نورالینک برای درمان آلزایمر، پارکینسون، صرع و بیماریهای مختلف دیگر استفاده شود. حدوداً یک ماه قبل ایلان ماسک گفت تاکنون ایمپلنتهای نورالینک در مغز ۳ انسان قرار گرفتند و همه آنها نیز بهخوبی کار میکنند. به گفته ماسک، نورالینک قرار است سال جاری میلادی سرعت آزمایشهایش را بیشتر کند و ۲۰ تا ۳۰ بیمار این تراشه را دریافت خواهند کرد.
این شرکت برای دستگاههایش ۲ پژوهش در آمریکا انجام میدهد که در سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) نیز ثبت شدهاند. پژوهش اول برای حدود ۵ بیمار طراحی شده و به آنها امکان میدهد با ذهن خود دستگاههای خارجی مانند کامپیوتر و موبایل را کنترل کنند. پژوهش دوم برای ۳ بیمار طراحی شده است و به آنها امکان میدهد وسایلی مانند بازوهای رباتیک کمکی را کنترل کنند.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ