طبق نظرسنجی مرکز پژوهشهای مجلس، حدود ۸۱ درصد کاربران ایتنرنت در ایران از فیلترشکن استفاده میکنند. همچنین بیش از نیمی از کاربران امید چندانی به کاهش محدودیتهای اینترنتی در دولت پزشکیان ندارند.
به گزارش خبرآنلاین، این دادهها در گزارش «سنجش دیدگاه مردم درباره خدمات الکترونیکی و اینترنتی دولت» آورده شده است. در این نظرسنجی که آذرماه ۱۴۰۳ به روش تلفنی انجام شده، هزار و ۱۰۰ نفر شرکت کردهاند.
به نقل از دیجیاتو، از میان ۹۱۴ شرکتکنندهای که به سوال «در حال حاضر از چه نوع فیلترشکنی استفاده میکنید؟» پاسخ دادهاند، ۴۹.۴ درصد گفتهاند از فیلترشکنهای رایگان استفاده میکنند. ۳۰.۳ درصد از این افراد نیز از فیلترشکنهای پولی استفاده میکنند و تنها ۱۸.۹ درصد از فیلترشکن استفاده نمیکنند.
در بخش دیگری از این نظرسنجی از شرکتکنندگان پرسیده شده «بهنظر شما دولت آقای پزشکیان چقدر میتواند فیلترینگ و محدودیتهای اجتماعی را رفع کند؟»
۲۴.۸ درصد از پاسخدهندگان به این سوال، گزینه «اصلا» را انتخاب کردهاند. ۲۶.۷ درصد گزینه «کم» را انتخاب کردهاند و ۲۰.۵ درصد از افراد گزینه «زیاد» را انتخاب کردهاند. همچنین ۱۱.۲ درصد از شرکتکنندگان توانایی دولت چهاردهم در این زمینه را «خیلی زیاد» دانستهاند و ۱۶.۸ درصد نیز یا پاسخی به سوال ندادهاند یا گزینه «نمیدانم» را انتخاب کردهاند.
گفتنی است این نظرسنجی پیش از رفع فیلتر گوگلپلی و واتساپ انجام شده است و ممکن است در حال حاضر نظر افراد در این زمینه متفاوت باشد.
پیمایش مرکز پژوهشهای مجلس، در بخش دیگری میزان رضایت کاربران از سرعت اینترنت را نیز سنجیده است که نشان از نارضایتی عمیق کاربران از سرعت اینترنت دارد. ۳۴.۵ درصد کاربران «اصلا» از سرعت اینترنت راضی نیستند و ۴۳.۲ درصد، رضایت خود را «کم» توصیف کردهاند. در این میان تنها ۱۹.۸ درصد رضایت «زیاد» و ۲.۴ درصد رضایت «خیلی زیاد» از سرعت اینترنت داشتهاند.
نارضایتی مردان نیز به شکل قابل توجهی بیشتر از زنان است. درحالی که ۴۱.۹ درصد از مردها اصلا از سرعت اینترنت خود راضی نیستند، این نسبت در میان زنان ۲۷.۱ درصد است. همچنین نارضایتی در میان شهرنشینان، افراد با تحصیلات بالاتر و خانوارهای با درآمد بالاتر بیشتر است.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ