در زمانهای که با حجم عظیمی از اطلاعات روبهرو هستیم، دسترسی به منابع و گزارشهای دقیق یکی از دغدغههای موجود است؛ البته گزارشهایی ارائه میشوند که دسترسی به اطلاعات را راحتتر میکنند اما گاهی اوقات حتی گزارش دهندگان نیز برای ارائه اطلاعات با مشکلاتی روبهرو میشوند. گزارشهای انجمن تجارت الکترونیک، از آن دسته گزارشهایی بودند که در دولت قبل با چالشهایی روبهرو شدند اما به گفته حمیدرضا احمدی، عضو انجمن تجارت الکترونیک:«باید ببینیم که گزارش چهارم که اولین گزارش در دولت چهاردهم خواهد بود، چه واکنشی به خود جلب خواهد کرد!»
تینا مزدکی- انجمن تجارت الکترونیک تهران توسط جمعی از شرکتهای بزرگ حوزه تجارت الکترونیک تأسیس شد. این انجمن که هدف خود را ایجاد بستری مناسب جهت تعامل سازنده نهادهای حاکمیتی و دولتی، تصمیم سازان و قانونگذاران، سرمایهگذاران و کسبوکارهای اینترنتی در راستای بهبود فضای کسبوکار و شناساندن این بخش از اقتصاد به گروههای مورداشاره و متعاقباً گرهگشایی در چالشهای مرتبط معرفی کرده، تاکنون سه گزارش در رابطه باهمین موضوعات منتشر کرده است.
البته هر سه گزارش پیش از روی کار آمدن دولت چهاردهم منتشر شد و در پی انتشار هر گزارش بخشهایی از آن بیش از سایر بخشها دیده شد و بعضاً واکنشهایی را به خود جلب کرد اما شاید آنطور که باید، پس از انتشار گزارشها از جانب مسئولان مربوطه توجهی صورت نگرفت. در همین راستا و در خبرآنلاین، با «حمیدرضا احمدی» عضو انجمن تجارت الکترونیک تهران گفتوگویی داشتیم.
حمیدرضا احمدی در رابطه با واکنش دولت قبل پس از گزارشهای انجمن تجارت الکترونیک گفت:«بعد از گزارش اول، کار خوبی که دولت انجام داد این بود که نوعی دورهمی برای کارشناسان و مسئولین ترتیب داد که اتفاقاً ویدئو آنهم منتشر شد؛ در این برنامه اتفاقاً مسائل مهم و خوبی هم مطرح شد. برای گزارش دوم اما، گفتند که این گزارش سیاسی است و از آن استقبال نشد و جواب مستقیم ندادند.»
احمدی در ادامه گفت:«برای گزارش سوم ما پیشقدم شدیم و قبل از انتشار نسخهای را در خدمتشان گذاشتیم و همین موضوع باعث شد باهم گفتوگویی داشته باشیم و اطلاعات بیشتر از آنها بگیریم. نکاتی هم داشتند؛ آنهایی که میتوانستیم صحت سنجی کنیم را در گزارش قرار دادیم و آنهایی که نتوانستیم صحت سنجی کنیم را به نقل از دولت در گزارش قراردادیم.»
احمدی در ادامه خاطرنشان کرد که این تجارب چه برای دولت و چه برای انجمن تجارت الکترونیک، تجربههایی تازه بود و گفت:« شاید ما نمیدانستیم این همکاری چطور باید دقیق پیش برود و شاید برای دولت هم جز اولین تجربههایی بود که نهادی خارج از آن گزارشی تهیه میکرد. درنهایت به نظرم به نقاط خوبی رسیدیم و درواقع معیارهای خود را به تعادل رساندیم، اکنون باید ببینیم که گزارش چهارم که اولین گزارش در دولت چهاردهم خواهد بود، چه واکنشی به خود جلب خواهد کرد.»
در زمانی که با حجم عظیمی از اطلاعات روبهرو هستیم، دسترسی به منابع و گزارشهای دقیق یکی از دغدغههای موجود است، گاهی اوقات نمیدانیم گزارشی که میخوانیم از منابع معتبر تهیهشده است یا نه. اما گزارشهایی همچون گزارشهای انجمن تجارت الکترونیک از آن دسته مطالبی بود که شاید بهتر میتوانستیم به آنها اعتماد کنیم. اینکه چگونه میتوانیم در این فضا مطالبه اطلاعات و گزارشهای دقیقی داشته باشیم، سؤالی است که به وجود میآید.
حمیدرضا احمدی دراینباره گفت:« ارائه و جمعآوری یک گزارش دقیق ازنظر من شهامت سیاسی میخواهد، زیرا زمانی که دادههایی چه از جانب دولت منتشر شود و چه به دست شما برساند تا شما منتشر کنید، با گرههایی در آن مواجه خواهید بود و بهقولمعروف دولت در موضع آن ضربالمثلی قرار میگیرد که میگوید “سری که درد نمیکند را دستمال نبند”. بنابراین من با این دید متوجه میشوم که چرا برخی اطلاعات در دسترس نیستند.»
او ادامه داد:«بهعنوانمثال یکی از مهمترین اطلاعاتی که دوست دارم داشته باشم این است که پوشش اینترنت از همه جهات چه از جانب اپراتورها، ایرانسل، همراه اول، فیبر نوری و چه ازنظر خطکشی آن و… در ایران چند درصد است. این اطلاعات یکی از اطلاعاتی است که در دسترس نداریم و اگر دولت این اطلاعات را ارائه دهد، همه متوجه میشوند که چرا وضعیت اینترنت در برخی استانها نابهسامان است.»
ازنظر حمیدرضا احمدی، در شرایط کنونی تنها راه برای کسی که میخواهد گزارشی تهیه کند، پرسوجو و جمعآوری اطلاعات بهطور مستقیم و یکبهیک از شرکتها و سازمانها است که البته بازهم درنهایت دولت باید گزارش را تائید یا تکذیب کند. او در این باره گفت:«اگر دولت خود چنین گزارشهایی را گردآوری میکرد و در دسترس عموم قرار میداد، شاید شرایط راحتتری به وجود میآمد، اما دیگر چارهای نیست و اکنون راه سختی در پیش داریم؛ بهقولمعروف فعلاً باید لقمه را دور سر بچرخانیم.»
۲۲۷۳۲۳
در حافظهی جمعی کاربران ایرانی، تلگرام چیزی فراتر از یک اپلیکیشن پیامرسان است؛ یک بستر، یک میدان گسترده برای گفتوگو، اعتراض، آموزش و حتی نان درآوردن. از همان نخستین روزهای سال ۱۳۹۳ که آمد، بیسروصدا و بیادعا، خیلی زود خود را از رقبا جدا کرد. ساده بود، سریع بود، و از همه مهمتر، آزاد. و همین آزادی، سرنوشتش را رقم زد.
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
Δ