این کلاهبرداری بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ انجام شد و شخص کلاهبردار سرانجام به تحمل ۵ سال حبس محکوم گردید.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، یک مرد لیتوانیایی با روشی عجیب و ساده توانست مجموعاً ۱۲۲ میلیون دلار از غولهای سیلیکونولی کلاهبرداری کند. این فرد با ارسال فاکتورهای جعلی به دو شرکت فیسبوک (متا کنونی) و گوگل بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ توانست مبلغ هنگفتی را از این دو شرکت دریافت کند.
Evaldas Rimasauskas از لیتوانی و همدستان او بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ فاکتورهایی جعلی به فیسبوک و گوگل ارسال کردند و توانستند ۹۹ میلیون دلار از فیسبوک و ۲۳ میلیون دلار از گوگل سرقت کنند. نحوه کار او نیز بسیار ساده ولی هوشمندانه بود. این شخص فاکتورهایی را برای مواردی که این شرکتها سفارش نداده بودند ارسال میکرد و در کمال تعجب، آنها این فاکتورها را پرداخت میکردند.
البته Evaldas Rimasauskas سرانجام به دام افتاد و به کلاهبرداری از دو غول سیلیکونولی اعتراف کرد. اما روش کار او و البته سهلانگاری مسئولین حسابداری دو شرکت فیسبوک و گوگل در نوع خود بسیار جالبتوجه است.
Evaldas Rimasauskas برای کاهش ریسک، فاکتورهای جعلی خود را همراه با انواع اسناد جعلی، ازجمله قراردادها و نامههای امضا شده جعلی از طریق ایمیل برای این شرکتها ارسال میکرد. او حتی ایمیلهایی را جعل میکرد که نشان میداد مدیران ارشد این شرکتها از پرداخت این ارقام به او حمایت میکنند.
این فاکتورهای جعلی با سربرگ شرکت Quanta Computer Inc که در تایوان مستقر است برای فیسبوک و گوگل ارسال میشدند. این شرکت در زمینه تولید قطعات الکترونیکی فعالیت میکند. Evaldas Rimasauskas حتی شرکتی با همین نام در لیتوانی به ثبت رساند تا ریسکها را به حداقل برساند.
برنامه او به حدی دقیق بود که شرکتهای فیسبوک و گوگل حتی صحت فاکتورهای ارسالی از سوی او را بررسی نکردند. این کلاهبردار سپس پولهای واریز شده را به حسابهایی در قبرس، لیتوانی، مجارستان، اسلواکی و لتونی منتقل میکرد.
این کلاهبرداری سرانجام توسط گوگل کشف و Evaldas Rimasauskas با اتهاماتی مانند کلاهبرداری، سرقت هویت و پولشویی مواجه شد. همچنین در دسامبر ۲۰۱۹ دادگاه آمریکا این کلاهبردار را به تحمل ۵ سال حبس و جریمهای ۵۰ میلیوندلاری محکوم کرد.
۲۲۷۲۲۷
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ