۱۶ مصوبه اولویتدار در دستور کار این کمیته قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی برای نظارت بر اجرای صحیح مصوبات، پیگیری یکپارچه اقدامات و رفع موانع، کمیته نظارت تشکیل داده است. این کمیته با هدف تسریع در اجراییسازی سیاستها و تدوین مصوبات اصلاحی فعالیت میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مرکز ملی فضای مجازی، این کمیته با حضور دستگاههای متولی هر مصوبه تشکیل جلسه میدهد و ضمن رصد اجرای اقدامات، گزارشهایی از ترکفعل یا قصورهای احتمالی تهیه و به دستگاههای نظارتی ارجاع میدهد. همچنین، ارزیابی کلان از میزان پیشرفت و تاثیرات مصوبات انجام خواهد شد.
کمیته نظارت هماکنون ۱۶ مصوبه اولویتدار از جمله «الزامات پیشگیری و مقابله با نشر اطلاعات و اخبار خلاف واقع»، «الزامات حاکم بر اینترنت اشیا»، «صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی»، «نظام هویت معتبر» و «سیاستهای ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی» را در دستور کار قرار داده و بهزودی اولین جلسه نظارتی را برگزار میکند.
پیشنویس مصوبات اصلاحی یا تکمیلی نیز با همکاری دستگاههای مرتبط تدوین خواهد شد تا اجرای سیاستها بهبود یابد.
۲۲۷۲۲۷
در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حمله سایبری به برخی زیر ساخت های ارتباطاتی و اطلاعاتی و اختلال در برخی سامانه های مهم روزمره مردم، بیش از پیش کشور را متوجه نظارت و ایجاد زیر ساخت قوی در امور مربوطه کرد. در این میان نمی توان از وجود فیلترینگ و استفاده مردم از فیلترشکن ها غافل شد چرا که بسیاری از کارشناسان وجود همین فیلترشکن ها را نوعی ابزار برای حمله سایبری قلمداد کردند.یک مدرس دانشگاه معتقد است : اصلی ترین خسارت فیلترینگ این است که به هر کسی اجازه می دهیم از دیوارهای حفاظتی ما عبور کند. حال چرا فیلترینگ کردیم؟ چون احتمال می دادیم یک خطر احتمالی وجود دارد و افکاری که دیگر در دنیای ارتباطات جایگاهی ندارد، همچنان بر فضای مجازی ما حاکم است. در جهان ارتباطات امروزی و انقلاب چهارم ارتباطاتی که رخ داده، فیلترینگ در چنین دنیایی کاملا زیان ده و آسیب زاست.
معاون تازهمنصوب توسعه شبکه ملی اطلاعات معتقد است که هدف و علت وجودی شبکه ملی اطلاعات فیلترینگ نیست و این تعریف، که به غلط در ذهنها جانمایی شده، باید اصلاح شود. او بر این باور است که «نوع فیلترینگ در کشور ما، اعتماد به زیرساخت ملی را فرسوده میکند و کاربران و کسبوکارها به سمت ابزارها و پلتفرمهای دورزننده هدایت میشوند که اغلب ناایمن و در اختیار بازیگران خارجیاند.»
اینترنت ماهوارهای استارلینک رسماً در قطر به آماده سرویس دهی به متقاضیان شد.
شرکت متا، مالک فیسبوک و اینستاگرام، تاکنون هوش مصنوعی خود را با میلیاردها تصویر عمومی منتشرشده توسط کاربران آموزش داده است. اما حالا خبرهایی منتشر شده که نشان میدهد این شرکت ممکن است پا را فراتر گذاشته و بهدنبال استفاده از عکسهایی است که حتی هنوز منتشر نشدهاند.
Δ