در پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران» از مجموعه نشستهای «اینترنت و آینده ایران»، بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، از وضعیت نگرانکننده امنیت سایبری کشور و شدت حملات سازمانیافته دیجیتال علیه زیرساختهای ارتباطی کشور سخن گفت.
نگار علی- به گفته اکبری، حملات سایبری همواره بخشی از واقعیت فضای دیجیتال کشور بودهاند، اما در مقاطعی شدت و گستردگی آنها به طرز قابلتوجهی افزایش مییابد. او با اشاره به شرایط روزهای اخیر، بهویژه در بحبوحه جنگ اخیر، تأکید کرد:«در روزهای جنگ، و حتی تا همین دیروز، ما تحت حملات شدید DDoS (توزیعشده برای ازکاراندازی سرویس) بودیم. در بعضی ساعتها، شدت این حملات به ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسید. نیمی از این ترافیک از خارج از کشور و نیمی دیگر از داخل پاکسازی میشد.»
او همچنین تصریح کرد که بخشی از ترافیک مهاجم از طریق فرانکفورت پاکسازی میشود و بخشی دیگر در داخل کشور، اما حمله DDoS تنها بخش کوچکی از ماجراست.
اکبری توضیح داد:«حملات DDoS نهایتاً یک تا دو دقیقه طول میکشند و کمحجمترین نوع حملهاند. مسئله اصلی، سایر حملات پیچیده و سازمانیافتهتری هستند که هم منشأ داخلی دارند و هم منشأ خارجی.»
او با استناد به آمار رسمی، شبکهی اینترنت ایران را یکی از آلودهترین شبکههای جهان توصیف کرد و گفت:«در ۲۴ ساعت گذشته، ۵ هزار حمله DDoS از خارج به داخل کشور داشتیم که حجم آن ۵۰۰ گیگابایت در ثانیه بوده است و ما میدانیم که حملات بالای صد گیگابایت در ثانیه، حملات سازماندهی شدهای هستند و شخصی نیستند. همچنین حجم حملات به جز DDoS در این بازه زمانی به کشور، از خارج به داخل ۱۶ هزار و ۵۰۰ عدد، تخمین زده شده است.»
اکبری افزود:«این حملات دیگر شخصی نیستند، بلکه کاملاً سازمانیافتهاند. در حال حاضر از ۱۷۰ کشور جهان ترافیک بهسمت ایران هدایت میشود.»
مدیرعامل زیرساخت همچنین گفت که از دو روز پیش از آغاز جنگ، موج جدیدی از حملات سایبری آغاز شد که همچنان ادامه دارد. او افزود:«تا دیروز، حجم حملات به ۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه هم رسید و این نشاندهنده اوج فشار سایبری بر زیرساختهای ارتباطی کشور است.»
او با ابراز نگرانی از سطح بالای آلودگی در شبکه ملی، تأکید کرد که بسیاری از دستگاهها و تجهیزات داخل کشور آلودهاند.
۲۲۷۲۲۷
محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران، گفت:« سیاستهای فیلترینگ و محدودیت، شبکه را در برابر حملات سایبری آسیبپذیرتر کردهاند.»
شرکتهای بزرگ فناوری از هوش مصنوعی بهعنوان ابزاری همهکاره یاد میکنند که میتواند کارهای خستهکننده را برای کاربران انجام دهد؛ از جمله خواندن ایمیلهای طولانی. اما پژوهش جدیدی نشان داده همین ابزار میتواند راهی برای فریب کاربران و سرقت اطلاعات حساس آنها باشد.
در همایش اینترنت و آینده ایران که در وزارت ارتباطات در حال برگزاری است، احسان چیتساز، معاون وزیر ارتباطات؛ رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی؛ امیر سیاح، سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی؛ حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار و کتایون سپهری، موسس شتابدهنده منش، به «اقتصاد دیجیتال و آینده ایران» پرداختند.
رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی میگوید: بسیاری از کسبوکارها به فروش ۵۰ درصد قبل از جنگشان هم نرسیدهاند.
Δ