ابر کامپیوتر ال کاپیتان (El Capitan) با قدرت پردازش ۱.۷۴۲ اگزافلاپس عنوان قدرتمندترین ابررایانه جهان را از آن خود کرد. این قدرت به معنای انجام ۱.۷۴۲ کوینتیلیون (۱۰ به توان ۱۸) محاسبه در ثانیه است.
به گزارش خبرآنلاین، ابررایانه همانطور که از نامش پیداست، توانایی فراتر از رایانههای معمول دارد و از نظر سرعت و قدرت محاسبه پیشروی جهان فناوری است.
یکی از شرکتهای شناخته شده در عرصه ساخت ابررایانهها «کرای کامپیوتر» است. کری کامپیوتر سال ۲۰۱۹ به اچ پی فروخته شد و همان زمان اعلام کرد که در پی ساخت ابررایانهای به نام «ال کاپیتان» است که میتواند به قدرت پردازش ۱.۵ اگزافلاپس دست پیدا کند.
اکنون بر اساس اطلاعات منتشر شده، ال کاپیتان از وعده داده شده فراتر رفته و به قدرت پردازشی ۱.۷۴۲ دست پیدا کرده است. با این آمار ال کاپیتان قدرتمندترین ابررایانه جهان است.
در جهان امروز فقط سه ابر رایانه با قدرت پردازشی اگزافلاپس وجود دارد که ال کاپیتان قدرتمندترین آنها است. پس از الکاپیتان، ابررایانههای فرانتیر و آرورا قرار گرفتهاند.
این ابررایانهها همگی در موسسات دولتی مشغول به کار هستند. ال کاپیتان در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور به کار گرفته شده، فرانتیر در آزمایشگاه ملی اوک ریج و آرورا در آزمایشگاه ملی آرگون مشغول به کار است.
شگفت اینکه شرکت «کرای کامپیوتر» در ساخت هر سه ابررایانه یاد شده نقش داشته است.
ابررایانه ال کاپیتان با ترکیب ۱۱ میلیون هسته سیپییو و جیپییو به این قدرت عظیم پردازشی دست یافته است. پردازندههای این ابررایانه ساخت کمپانی AMD و از نسل چهارم EPYC هستند.
منبع: انگجت
۵۸۵۸
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
Δ