گویین شاتول مدیر اسپیسایکس اعلام کرد که سرعت اینترنت ماهوارهای استارلینک به ۲ گیگابیت در ثانیه خواهد رسید که ۲۵ برابر بیشتر از سرعت فعلی آن است!
به گزارش خبرآنلاین، نسل بعدی ماهوارههای استارلینک با استفاده از امواج کوتاهتر، پهنای باند بیشتر و تاخیر کمتری خواهند داشت. این خبر در کنفرانس سالانه سرمایهگذاری بارون اعلام شد.
گویین شاتول مدیر اسپیسایکس در این کنفرانس اعلام کرد که نسل بعدی اینترنت ماهوارهای استارلینک به سرعت چشمگیر ۲ گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید که ۲۵ برابر سرعت فعلی آن است. مدیر اسپیسایکس زمان ارائه اینترنت ۲ گیگابیتی استارلینک را مشخص نکرده است.
بر اساس اطلاعات موجود طی یکسال گذشته، خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک به صورت میانگین با سرعت ۷۹ مگابیتبرثانیه دانلود و ۱۰ مگابیتبرثانیه آپلود ارائه شده است.
به گفته شاتول اکنون نیز کاربران استارلینک در صورت خرید و استفاده همزمان از چند دیش میتوانند از اینترنت با سرعت گیگابیت (۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه) بهرهمند شوند.
اینترنت ماهوارهای استارلینک در یکسال گذشته، رشد سریع تعداد کاربران را تجربه کرده و طی این مدت کاربران جهانی آن از ۲ میلیون به ۴ میلیون نفر رسیده است.
هنوز ابعاد فنی افزایش ۲۵ برابری پهنای باند استارلینک مشخص نیست. اما پیش از این نیز ایلان ماسک از افزایش پهنای باند استارلینک با استفاده از ماهوارههای جدید و پیشرفتهتر که با موشک استارشیب در مدار قرار میگیرند، خبر داده بود.
آزمایش موفقیتآمیز اخیر موشک استارشیپ، اعتماد به نفس کمپانی اسپیسایکس برای افزایش پهنای باند اینترنت ماهوارهای استارلینک را افزایش داده است. موشک قدرتمند استارشیپ میتواند ماهوارههای نسل بعدی اینترنت استارلینک که ابعاد بسیار بزرگی دارند را به مدار پایین زمین حمل کند.
بر اساس صحبتهای شاتول، موشک استارشیپ طی ۴ سال آینده شاید به رکورد ۴۰۰ پرتاب برسد که در نتیجه آن میتوان هزاران ماهواره را در مدار قرار داد.
اکنون بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ ماهواره استارلینک در مدار زمین وجود دارد و اسپیسایکس برنامه دارد که تعداد آنها را در مدار به ۳۰ هزار ماهواره برساند. ماهوارههای نسل بعدی استارلینک که ابعاد بزرگتری دارند، در مداری نزدیکتر به زمین قرار میگیرند و از باند رادیویی متفاوتی استفاده میکنند. اسپیسایکس برای اینکار از کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا درخواست مجوز کرده است.
ارتباط نزدیک ایلان ماسک با دونالد ترامپ، رییسجمهور آینده آمریکا احتمال صدور این مجوزها را تقویت کرده است.
در این میان پرسش این است که آیا دیشهای فعلی استارلینک توانایی استفاده از اینترنت گیگابیتی را خواهند داشت یا برای آن باید دیشهای جدیدی تهیه کرد؟
۵۸۵۸
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
Δ