۲۹۰ ماهواره IRIS² تا سال ۲۰۳۰ برای ارائه اتصال امن کاربران اروپایی وارد مدار خواهند شد.
غزال زیاری: اتحادیه اروپا قراردادی را برای مجموعه ۲۹۰ ماهواره ارتباطی IRIS² خود که در مدار متوسط و پایین زمین فعالیت خواهند کرد به امضا رسانده که بهعنوان رقیب Starlink وارد عمل خواهند شد و بدین ترتیب اتصالی ایمن را برای کاربران دولتی، شرکتهای خصوصی و شهروندان اروپایی فراهم کرده و در عین حال اینترنت پرسرعت را به مناطق مرده خواهند رساند.
طبق گزارش فایننشال تایمز، این قرارداد دولتی- خصوصی ارزشی حدود ۱۱ میلیارد دلار دارد و انتظار میرود که تا سال ۲۰۳۰ میلادی بهصورت آنلاین عرضه شود.
به گفته آژانس فضایی اروپا (ESA)، ماهوارههای متصلبههم که در مدارهای مختلف قرار میگیرند، این امکان را برای منظومه ماهوارهای فراهم میکنند تا بهطور ایمن و سریع باهم ارتباط برقرار کرده و بدون نیاز به هزاران ماهواره، دائماً متصل بمانند.
در یک مقایسه ضمنی، لازم به ذکر است که شرکت اسپیس ایکس از سال ۲۰۱۸ تا امروز حدود ۷۰۰۰ ماهواره را به مدارهای پایین زمین در فضا پرتاب کرده تا از پوشش جهانی Starlink و تأخیر کم ارتباطاتش اطمینان حاصل کند.
اما منظومه ماهوارهای IRIS² تنها از ۲۶۴ ماهواره در مدار پایین زمین و ۱۸ ماهواره در مدار متوسط زمین بهره خواهد برد.
SpaceRISE، کنسرسیومی به رهبری اپراتورهای شبکه ماهوارهای اروپایی از جمله SES، Eutelsat و Hispasat است که با حمایت پیمانکاران فرعی اروپایی satcom مثل ایرباس و دویچه تلکام، یک قرارداد امتیازی ۱۲ ساله را برای توسعه، استقرار و بهرهبرداری از منظومه ماهوارهای IRIS² دریافت کرده است.
IRIS² مخفف عبارت Infrastructure for Resilience, Interconnectivity and Security by Satellite (زیرساخت انعطافپذیری، اتصال و امنیت توسط ماهواره) است.
این منظومه ماهوارهای پیشرفته علاوه بر محافظت از زیرساختهای حیاتی ما، دورافتادهترین مناطق را به هم متصل میکند و استقلال استراتژیک اروپا را افزایش میدهد.
هنا ویرکونن، معاون اجرایی در حوزه حاکمیت فناوری، امنیت و دموکراسی در این رابطه گفت: «با مشارکت با کنسرسیوم SpaceRISE، ما قدرت همکاری عمومی و خصوصی را برای هدایت نوآوری و ارائه مزایایی ملموس به همه اروپاییها نشان میدهیم.»
در ماه سپتامبر نیز جسیکا روزن وورسل، رئیس FCC دراینباره یادآوری کرده بود که قصد دارد شاهد رقابت بیشتری با استارلینک ایلان ماسک باشد. او در این ارتباط گفت: «اقتصاد ما از انحصار سود نمیبرد؛ هر بازار ارتباطاتی که شاهد رقابت باشد، قویتر است؛ چراکه شاهد قیمتهای پایینتر و نوآوری بیشتر خواهیم بود؛ صادقانه بگویم، فضا نیز نباید از این قاعده مستثنی باشد.»
منبع: theverge
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ