تونل سپر زیر آبی با بزرگترین قطر در جهان در شهر جینان واقع در ایالت شاندونگ چین ساخته شده است.
به گزارش خبرآنلاین، شرکت China Railway ۱۴th Bureau Group با استفاده از بزرگترین دستگاه حفاری روی زمین، همچنان مشغول حفاری بخش اصلی این تونل ۵۷۵۵ متری است. البته یک بخش ۳۲۹۰ متری سپر زیرآبی آن تونل تکمیل شده است. بخش مذکور از تونل ۱۷ متر قطر دارد و شامل ۵۰۰ حلقه لوله سپر زیرآبی است و به همین دلیل قطورترین تونل در نوع خود در جهان به حساب می آید.
به نقل از مهر، برای مقایسه می توان گفت تونلی که انگلیس و فرانسه را بهم متصل می کند شامل ۳ تونل است که ۲ مورد آنها تونل های حمل ونقل ریلی عمومی با قطر ۷.۶ متر هستند. البته این تونل طولانی تر و حدود ۵۰.۵ کیلومتر است.
تونل «جینان هوانگانگ» شامل ۶ خط ریل برای حرکت به ۲ طرف با پیکربندی ۲ طبقه ای و حداکثر سرعت ۶۰ کیلومتر برساعت است. این سازه یک مسیر شمال-جنوب حیاتی در دومین رودخانه طولانی چین(رودخانه زرد) است که ارتباط بین مرکز شهر جینان و آنچه که به عنوان «منطقه آغازین تبدیل انرژی جنبشی جدید و قدیم» توصیف می شود، را افزایش می دهد.
شرکت سازنده علاوه بر ثبت رکوردی در زمینه قطر تونل، رکورد جهانی زمان تکمیل چنین سازه ای را نیز ثبت کرده است.
کارگران حفاری تونل را در یکم سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی آغاز کردند. هرچند تونل هنوز تکمیل نشده اما بخش زیرآبی آن پایان یافته است. این بخش در ۱۱۰ روز تکمیل شده است. تونل طوری ساخته شده تا فشار ۷.۵ بار را تحمل کند. چنین فشاری ۷.۵ بار بیشتر از فشار اتمسفری در سطح دریا است. پیش بینی می شود تونل مذکور در اواخر ۲۰۲۵ میلادی تکمیل شود.
۵۸۵۸
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
Δ