گوگل دودل (Doodle) ویژهای برای گرامیداشت روز جهانی کوانتوم منتشر کرد.
نگار علی- امروز گوگل به مناسبت «روز جهانی کوانتوم» (World Quantum Day) لوگوی جستجوی خود را به یک دودل ( Doodle ) متحرک تبدیل کرد تا با بهرهگیری از یک ابزار اپتیکی کلاسیک، مفاهیم بنیادین فیزیک کوانتومی را برای عموم ملموستر کند.
گوگل در این Doodle از یک تاماترُپ (thaumatrope)، دیسکی دوطرفه با تصاویر متفاوت، استفاده کرده است که با چرخاندن سریع آن، مغز تصویر دو سو را با هم ترکیب و یک تصویر واحد میبیند. این مکانیسم دقیقاً استعارهای از برهمنهی کوانتومی است؛ حالتی که در آن یک ذره میتواند همزمان در چندین وضعیت قرار داشته باشد.
روز ۱۴ آوریل نیز با اشاره به عدد «۴.۱۴» سه رقم اول تقریبشدهی ثابت پلانک (۴.۱۴×۱۰⁻¹⁵ eV·s) به عنوان روز جهانی کوانتوم انتخاب شده است تا ارتباط مستقیم میان این تاریخ و یکی از پایهایترین ثوابت فیزیک کوانتومی برجسته شود.
این Doodle در دستهبندی «هوش مصنوعی» گوگل قرار گرفته و با لینک به پلتفرم Google Arts & Culture، کاربران را به کشف عمیقتر هنر و علم کوانتومی دعوت میکند.
۲۲۷۲۲۷
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
Δ