چشمه کانی گراوان یکی از جاهای دیدنی مهاباد است که به فاصلهی نزدیکی از شهر سردشت نیز قرار گرفته است. دسترسی به این چشمه از شهرهای مهاباد و بانه میسر میشود. این چشمهی آب شور از میان سازههای آهکی میجوشد و دارای ویژگیهای درمانی است. جالب اینکه هنگام بازدید و استفاده از این چشمه، از دیدن منظرههای اطراف آن مثل گندمزارها و درختان بلوط نهایت لذت را میبرید.
اولین سؤال گردشگران در سفر به سردشت این است که «چشمه کانی گراوان در کجا قرار دارد؟» این چشمه در استان آذربایجان غربی، شمال غربی سردشت و نزدیک روستای کانی گویز از توابع ربط در داخل دشتی سرسبز و یکنواخت واقع شده است. این جاذبه بهطور دقیق 16 کیلومتر با سردشت و 2 کیلومتر با شهر ربط فاصله دارد. موقعیت دقیق این چشمه در نقشهی زیر مشخص است:
برای دسترسی به چشمه گراوان از تهران، امکان استفاده از دو مسیر زیر را دارید:
این مسیر مسافتی در حدود 700 کیلومتر دارد که پیمودن آن با خودروی شخصی 9 ساعت و 40 دقیقه زمان میبرد. برای شروع سفر باید از راه بزرگراه آزادگان در مسیر آزادراه تهران-ساوه قرار بگیرید. شهر پرند را پشت سر بگذارید و 25 کیلومتر مانده به ساوه و در تقاطع دو آزادراه تهران-ساوه و ساوه-همدان بهطرف همدان حرکت کنید.
سپس، از شهرهای قروه، دهگُلان، دیواندره و سقز عبور کنید و به بانه برسید. حال، در مسیر جادهی بانه-سردشت قرار بگیرید و 10 کیلومتر مانده به سردشت بهطرف شهر ربط بپیچید. از آنجا، با پیمودن 2 کیلومتر مسافت به چشمه برسید. این مسیر خاکی است و بهتر است آن را با پای پیاده بپیمایید.
فاصله تهران تا چشمه گراوان از طریق آزادراه تهران-کرج حدود 720 کیلومتر است که برای پیمودن آن با خودروی شخصی باید 10 ساعت رانندگی کنید. سفرتان را از راه بزرگراه آزادگان و قرارگیری در مسیر آزادراه تهران-کرج در غرب پایتخت آغاز کنید و بهطرف کرج برانید. سپس، شهرهای قزوین، ابهر، زنجان، میاندوآب و مهاباد را پشت سر بگذارید و از طریق جادهی مهاباد-سردشت و با پیمودن 100 کیلومتر از این مسیر، ظرف 2 ساعت به مقصد برسید. گفتنی است که در این مسیر حدود 2 کیلومتر مانده به ربط باید به جادهی کانی گراوان بپیچید.
تصاویری از این چشمه بهتر از نوشته زیباییها و شکوه آن را برایتان روشن میکنند. پس، چرا شما را از دیدن این تصاویر محروم کنیم؟
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
در جریان کاوشهای باستانشناسی در گورستان باستانی «سان جولیانو» در ایتالیا، یک مقبره دستنخورده از تمدن اتروری کشف شد؛ کشفی نادر و ارزشمند که نوری تازه بر آیینهای تدفینی و ساختار اجتماعی این تمدن ۲۶۰۰ ساله میتاباند. این مقبره، با اشیای کامل و ساختار سالم، یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی سالهای اخیر در اروپا بهشمار میرود.
غار قوری قلعه یا قوری قلا که دیرینگی آن به دوره دوم زمینشناسی (مزوزوییک) برمیگردد، از بزرگترین غارهای آبی خاورمیانه و از جاهای دیدنی کرمانشاه محسوب میشود. این غار در منطقهای سرسبز و زیبا جای گرفته و از تالارهای باشکوه با سقفهای مملو از قندیلهای کوتاه و بلند آهکی و کریستالهای گوناگون و جویبارهای پرآب و هوایی مطبوع و خنک برخوردار است. در این نوشتار، معرفی غار قوری قلعه کرمانشاه را میخوانید.
دشت شیمبار یکی از جاذبههای طبیعی زیبایی است که در مرز بین دو استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری واقع شده است. به همین دلیل، آن را به نامهای دشت شیمبار چهارمحال و بختیاری و دشت شیمبار خوزستان میشناسیم.
Δ