رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه جذابیت معاملات بازار برق، به رفع ناترازی انرژی و توسعه اقتصاد کمک میکند، گفت: تبدیل برق به کالای اقتصادی، مشکل ناترازی را حل میکند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حجتاله صیدی در مراسم گشایش بازار گواهی صرفهجویی برق که صبح امروز سه شنبه 20 آذر ماه در وزارت نیرو برگزار شد، با بیان اینکه مدتی است که کلید واژه اقتصاد ایران، ناترازی است، اعلام کرد: در بحث ناترازی معمولا از 2 عامل تحریم و مدیریت به عنوان عامل اثرگذار نام برده میشود اما به اعتقاد من یک عامل سوم به عنوان احترام نگذاشتن به طبیعت و محیط زیست از آن 2 عامل مهمتر است.
صیدی با بیان اینکه یکی دیگر از این پدیدههای طبیعی، بازار است، گفت: دستکاری بازار اثر مهمی بر ناترازیها داشته است.
او با اشاره به مداخلات انجام گرفته در بازار برق تاکید کرد: نتیجه آن مداخلات به ناترازی برق منجر شده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با این توضیح که بورس انرژی به همت سیاستگذاران بازار سرمایه تشکیل شد اما متاسفانه برق به کالای اقتصادی تبدیل نشده، افزود: اگر برق به کالای اقتصادی تبدیل شود، مشکل ناترازی آن هم حل میشود.
صیدی با اشاره به اثر قطع برق بر کاهش تولید صنایع در تابستان امسال تاکید کرد: کارخانههای تولیدی با این همه هزینه سر بار امکان تولید پیدا نمیکنند، ظلم از این بزرگتر به تولید وجود ندارد.
او، افزود: اگر بازار برق درست شود بازارهای اوراق بهادار مرتبط با برق همکار میشوند و حتما اوراق گواهی صرفهجویی برق هم اثرگذار خواهند بود.
صیدی از مدیران بورس انرژی خواست بقیه اوراق مرتبط با برق و هم چنین موثر در ناترازی انرژی طراحی و عرضه شود.
رئیس سازمان بورس ابراز امیدواری کرد: با احترام به سازوکار بازار زمینه برای رفع ناترازیها در اقتصاد برداشته شود.
او گفت: اگر معاملات بازار برق جذاب شود، هم به رفع ناترازی انرژی و هم به توسعه اقتصاد ایران کمک میکند.
انتهای پیام/
در جلسه هیئت امنای صندوق تثبیت بازار به ریاست وزیر اقتصاد انتشار اوراق تبعی بیمهای و اوراق تبعی تأمین مالی مصوب شد.
با وجود تخصیص خط اعتباری ۶۰همتی از سوی دولت و بانک مرکزی برای حمایت از بازار سرمایه، روند خروج پول حقیقی از بورس ادامه دارد. فعالان بازار معتقدند که واکنش دیرهنگام دولت در حمایت، مانع از اثرگذاری این اقدام در کوتاهمدت شده است.
در پی نوسانات اخیر بازار سرمایه و نگرانی فعالان این حوزه، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن تشریح اقدامات دولت برای احیای اعتماد عمومی، بر لزوم طراحی و اجرای سیاستهای هوشمند و شفاف تاکید کرد.
هزینههای درمان ناشی از جنگ، بدون پرداخت حق بیمه اضافی، توسط بیمههای تکمیلی پرداخت میشود. این تصمیم جدید بیمه مرکزی میتواند باری از دوش خسارتدیدگان جنگ ۱۲ روزه بردارد.
Δ