در حالی اخیرا ارز حاصل از صادرات فرش از بازگشت معاف شده که این روند باید شامل سایر اقلام صادراتی خرد از جمله صادرات محصولات کشاورزی نیز شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران گفته است: «با پیگیریهای انجامشده، توانستیم بخشی از موانع قانونی از جمله مشکل پیمانسپاری و تعهد ارزی را برطرف کنیم. هرچند ممکن است این اقدامات به تنهایی موجب جهش صادراتی نشود.
به گزارش تسنیم، صادرات فرش از بیش از دو میلیارد دلار در دهه 70 شمسی به کمتر از 412 میلیون دلار در سال 96 کاهش یافت. هم اکنون نیز طبق ادعای ذی نفعان بخش خصوصی این رقم کاهشی گزارش شده است.
در حالی موضوع معافیت از پیمان سپاری صادرات فرش از سوی مسئولان اتاق بازرگانی ایران اعلام شده است که حالا باید شاهد تسری موضوع به سایر بخشهای صادراتی نیز باشیم.
در همین راستا به تازگی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، در جلسه ای با حضور وزیر کشاورزی دولت چهاردهم مدعی شده است که انتظار تجار و بازرگانان این است که مشکل پیمانسپاری ارزی در بخش صادرات محصولات کشاورزی به عنوان یک مانع اصلی برطرف شود.
به گزارش تسنیم، یکی از ارکان سیاست تثبیت ارزی که مورد تاکید مسولان بانک مرکزی قرار دارد بازگشت ارز صادراتی است.
در همین راستا در آذر ماه سال 1401 آیین نامه بازگشت ارز صادراتی به استناد احکام مندرج در قانون مبارزه با قاچاق کالا ارز به پیشنهاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی تصویب شد. بر اساس ماده 8 ایین نامه مذکور صادرکننده مکلف است 100 درصد ارز صادراتی را به کشور بازگرداند.
ایران حدود 1 میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی دارد که مصوبه آذر ماه سال 1401 هیات دولت رفع تعهد ارز صادرات این محصولات میتواند در قالب تهاتر انجام شود. از طریق صادرات محصولی مثل پسته هم اکنون مقادیر قابل توجهی خودرو و تلفن همراه وارد کشور شده است.
انتهای پیام/
مطلب پیشِرو حاوی ۴۰ ظرفیت ساختاری نهفته و بالقوه کشاورزی ایران است که بدون گره خوردن به نتیجه مذاکره هستهای ایران و آمریکا، امکان فعال شدن دارد، برای این هدف، «اقدام برای شکوفایی» باید جای «انتظار برای گشایش» را بگیرد.
مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان دامپزشکی گفت:حال حاضر، در ۶۳۰ کشتارگاه فعال کشور، بیش از ۸۰۰ ناظر شرعی مستقر هستند و نظارتها بهصورت میدانی و لحظهبهلحظه انجام میشود.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: این سازمان با تمام توان در راستای اجرای سیاستهای دولت برای شفافیت و خدمترسانی به مردم حرکت میکند و امیدواریم با تکمیل سامانه پنجره واحد زمین، گام مهمی در جهت کاهش فساد و افزایش رضایتمندی مردم برداریم.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: ۱۰ کشور بزرگ فعال در حوزه تجارت حلال عمدتاً غیر اسلامی هستند و سهم جمهوری اسلامی ایران با ظرفیتهای عظیم خود یک دهم درصد است.
Δ