باقالی پلو یکی از محبوبترین غذاهای سنتی ایرانی است که بههمراه ماهیچه، مرغ یا ماهی سرو میشود. این پلوی خوشمزه که جزو پلوهای مخلوط است، با استفاده از باقلای سبز و تازه تهیه میشود. معمولاً در مراسمهای رسمی، باقالیپلو همراه با ماهیچه سرو میشود که بسیار خوشطعم است. در جشنهای عروسی نیز یکی از غذاهای اصلی به حساب میآید.
نکته: این مقدار مواد برای ۴ نفر مناسب است تا باقلاپلویی خوشطعم همراه با ماهیچه آماده کنید.
پختن باقالیپلو به دو صورت امکانپذیر است. برخی افراد برای پخت این غذا، برنج را بهصورت چلو یا آبکش آماده میکنند و بعضی دیگر آن را بهصورت کته آماده میکنند. با توجه به اینکه روش چلویی یک روش مجلسی است و برنجهای پختهشده به این روش، ظاهر بهتری پیدا میکنند، ما شیوه پخت مجلسی این غذا را به شما آموزش میدهیم.
مراحل پخت باقالیپلو با ماهیچه را به ترتیب زیر انجام دهید:
نکتهها:
در خصوص نحوه سرو باقالیپلو، بنا به سلیقه خود عمل کنید. میتوانید قبل از اضافهکردن باقالی و شوید به برنج در حال پخت، کمی از برنج سفید را بردارید و بهصورت ساده دم کنید. سپس آن را با زعفران مخلوط کنید. این برنج زعفرانی برای تزیین غذا به کارتان میآید. البته همان پلوی حاوی شوید و باقالی را هم میتوانید با زعفران مخلوط کنید.
پس از آنکه پلو را داخل دیس مناسب ریختید، با برنج زعفرانی روی آن را تزیین کنید. ماهیچههای پخته و نرم را نیز کنار برنجها قرار دهید. برای زیباترشدن این غذای سنتی، استفاده از انواع سبزیجات بخارپزشده بههمراه لیموترش متداول است. آب ماهیچه را هم داخل ظرفی کوچک کنار پلو قرار دهید.
«دستی بر ایران» با معرفی انواع غذاهای سنتی ایرانی، شما را با طرز تهیه آنها نیز آشنا میکند. در این میان، باقالیپلوی مجلسی از غذاهای ایرانی پرطرفدار محسوب میشود که بسیار خوشمزه و لذیذ است. امیدواریم شیوهی پخت گفتهشده با سلیقهی شما سازگار باشد.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ