سی و پنجمین برنامه نمایش مستندهای ایرانشناسی به نمایش فیلم مستند «کانون» ساخته خاطره خدایی اختصاص دارد.
به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی انجمن مستندسازان سینمای ایران، خاطره خدایی فیلم کانون را به عنوان پایاننامه دکترای خود در رشته فیلم در دانشگاه پاریس ۸ ساخته است.
این فیلم به تأثیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر سینمای هنری ایران میپردازد.
پس از نمایش فیلم محمد مقدم، مستندساز، پژوهشگر، کارگردان انیمیشن به نقد و بررسی فیلم و سخنرانی درباره نقش و جایگاه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تاریخ فرهنگی ایران معاصر میپردازد. مقدم از دانشآموختگان کانون پرورش فکری است.
این برنامه به همت انجمن مستندسازان سینمای ایران و انجمن اشا و با همکاری سازمان نظام پزشکی کرج برگزار میشود و حضور در آن آزاد و رایگان است.
علاقهمندان میتوانند سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۸ به نشانی کرج، عظیمیه، ۴۵ متری کاج، سالن نظام پزشکی مراجعه کنند و این مستند را ببینند.
انتهای پیام/
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
در نخستین جمعه ماه محرم، مادران داغدار به همراه شیرخوارگان خود با لباسهای سبز و پیشانیبندهای «یا علیاصغر(ع)» در محله اوغان شهرستان گالیکش گرد هم آمدند تا در همایش معنوی شیرخوارگان حسینی، اشک ماتم بر مظلومیت کوچکترین شهید کربلا بریزند و پیمانی دوباره با آرمانهای عاشورا ببندند.
همزمان با محدودیتهای بازدید حضوری در موزهها، علاقهمندان میتوانند با استفاده از تور مجازی ۳۶۰ درجه این مجموعه، به صورت رایگان و بدون محدودیت مکانی، از بخشهای گوناگون کاخها و موزههای نیاوران بازدید کنند.
Δ