نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد گفت: حدود ۱۰۰ برنامه مختلف فرهنگی، هنری و اجتماعی در دهه کرامت در کهگیلویه و بویراحمد برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری میراثآریا، آیت الله سید نصیر حسینی امروز هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در نشست ستاد برنامهریزی دهه کرامت با بیان اینکه همه ساله شاهد کاروان زیرسایه خورشید در استان هستیم، گفت: توقع داریم این کاروان بیشتر به روستاها سفر کند.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه هدف اصلی حضور این کاروان در مناطق مختلف، ابلاغ پیام محبت و ولایت اهل بیت (ع) است، افزود: امسال اولویت کاروانهای زیر سایه خورشید، روستاها و مناطق محروم بوده، که باید دست اندرکاران بیش از سالهای قبل برنامههای متنوعی را برگزار کنند.
مسئول دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در کهگیلویه و بویراحمد در ادامه گفت: حدود ۱۰۰ ویژه برنامه فرهنگی با حضور کاروانهای زیر سایه خورشید همزمان با دهه کرامت برای این استان برنامهریزی و آماده شد.
ستار هدایت خواه افزود: مردم ۸ شهرستان استان از دهم تا بیستم اردیبهشت جاری میزبان خادمان و پرچم حرم امام رضا (ع) هستند. امسال برای دوازدهمین بار است که تعدادی از خادمان امام رضا (ع) به همراه پرچم حرم رضوی در قالب جشنهای زیر سایه خورشید به این استان سفر میکنند.
مدیرکل صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد هم در این جلسه گفت: مطابق تحقیقات تاریخی یکی از مسیرهای حرکت امام رضا (ع) بعد از اهواز و بهبهان، استان کهگیلویه و بویراحمد است.
سید شهریار گنجی افزود: مسیرهای جنوب دهدشت و تل خسرو یاسوج از جمله محلهای عبور امام هشتم شیعیان بوده است.
او ادامه داد: برنامههای متنوعی در دهه کرامت از شبکه دنا و فضای مجازی این شبکه پخش میشود.
مدیرکل صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: شبکه دنا آمادگی دارد تا در هر حوزهای گزارش و مستنداتی از کاروان زیرسایه خورشید را تولید و پخش کند.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ