بخش معدن و صنایع معدنی کشور طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۳، بیش از ۱۱.۱ میلیارد دلار محصول صادر کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، عملکرد تجارت خارجی محصولات معدنی و صنایع معدنی ایران از ابتدای فروردین تا پایان دی امسال، حاکی از صادرات ۵۲ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۳۴ تن انواع محصولات بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش ۱۱ میلیارد و ۱۳۹ میلیون دلار است. میزان صادرات مدت مشابه سال گذشته، ۵۲ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۳۸۲ تن به ارزش ۱۱ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار بود.
مقایسه آمار صادرات ۱۰ ماهه امسال با مدت مشابه سال گذشته (۱۴۰۲)، نشان از کاهش یک درصدی «تناژ» در برابر افزایش یکدهم درصدی «ارزش» (صادرات) میدهد.
بیشترین صادرات ۱۰ ماهه ۱۴۰۳ مربوط به زنجیره تولید ۳ محصول شامل فولاد، آلومینیوم و مس به میزان ۲۷ میلیون و ۷۲۴ هزار و ۷۴ تن به ارزش ۸ میلیارد و ۶۷۳ میلیون دلار بود.
افزایش ۷۱ درصدی ارزش واردات محصولات
میزان واردات بخش و معدن و صنایع معدنی طی مدت مورد بررسی نیز ۳ میلیون و ۵۷۸ هزار و ۴۷۳ تن به ارزش ۹ میلیارد و ۹۱۳ میلیون دلار بود. میزان واردات این محصولات در مدت مشابه سال گذشته نیز ۴ میلیون و ۵۵۸ هزار و ۹۴۵ تن به ارزش ۵ میلیارد و ۷۹۲ میلیون دلار بوده است که نشان دهنده کاهش حدود ۲۲ درصدی تناژ و افزایش ۷۱ درصدی ارزش واردات است.
رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام، با اشاره به رشد چشمگیر مصرف قهوه در ایران، بر ضرورت تدوین سازوکارهای راهبردی برای توسعه همکاریهای تجاری با ویتنام تأکید کرد.
با وجود ادعای برخی رسانهها درباره تأثیر قطعی برق بر گرانی سیمان، آمار رسمی نشان میدهد برقرسانی به صنایع سیمان تقریبا در سطح سال گذشته حفظ شده است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، از طراحی مناطق آزاد نسل جدید با محوریت اقتصاد دیجیتال خبر داد و گفت: در دو سال آینده سه منطقه آزاد نسل ششم راهاندازی میشود و مناطق آزاد نسل هفتم نیز با تمرکز بر اقتصاد دیجیتال در دستور کار قرار دارد و هم اکنون سند اقتصاد دیجیتال با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف در حال تدوین است.
یک فعال بازار طلا با بیان این که افزایش قیمت انس جهانی و روند صعودی نرخ ارز سبب افزایش قیمت طلا شد، گفت: این نوسانات فعلا طبیعی و معمول بازار است.
Δ