پدر و پسر لهستانی که در یک ماجراجویی باستانشناسی برای پیدا کردن یک جادۀ رومی شرکت کرده بودند، یک گنجینه کوچک از سکههای ارزشمند ۴۰۰ ساله را در دل جنگل پیدا کردند.
بهگزارش میراث آریا، انجمن شکارچیان گنج لهستانی با نام هوساریا به همراه انجمن تحقیقاتی تریگلاو برای یافتن یک مسیر باستانی مربوط به امپراتوری روم در جنگلی در منطقه پومیهچووِک در شمال ورشو شروع به کاوش کردند. اما بهجای کشف جادۀ باستانی، دو عضو گروه که پدر و پسر بودند، بهطور اتفاقی یک گنجینه شگفتانگیز از سکههای مربوط به قرون ۱۶ و ۱۷ را کشف کردند. این گنجینه شامل سکههای بسیار نایاب و متنوعی است که به ندرت دیده شدهاند.
پیوت دودا، باستانشناس انجمن تریگلاو میگوید: این احتمالاً یکی از بزرگترین کشفیات از این نوع است که تاکنون در لهستان رخ داده است. اهمیت تاریخی آن فراتر از حد است و ارزش مادی آن بیش از ۱۲۰ هزار دلار تخمین زده میشود.
این گنج توسط اسلاوومیر میلوفسکی و پسرش سیمون پیدا شد و شامل سکههای کمیاب از منطقه تیِرول، هلند اسپانیایی، پروس، دوکنشین پالاسیات-تسویبروکن، اتریش و زاکسن است. بسیاری از این سکهها بسیار ارزشمندند، مانند سکهای متعلق به زیگیسموند سوم مربوط به سال ۱۶۳۰ که مشابه آن سال گذشته به قیمت ۲۴،۵۰۰ دلار فروخته شد.
گنجینههایی که بهطور پنهانی دفن شدهاند، اغلب ریشهای تلخ دارند، چه به دلیل حمله دزدان دریایی باشد و چه به خاطر جنگ. کارشناسان حدس میزنند که گنجینه سکههای پومیهچووک در دوران جنگهای سی ساله (۱۶۱۸ تا ۱۶۴۸) یا درگیریهای سوئدی-لهستانی در میانه قرن هفدهم دفن شده باشد، زیرا پومیهچووک در نزدیکی محل نبردی میان نیروهای سوئدی و لهستانی در سال ۱۶۵۵ قرار دارد.
قرار است این گنجینه بهطور رسمی در ۱۲ نوامبر به محافظ آثار تاریخی استان مازوویا تحویل داده شود و روند انتخاب یک موزه برای نگهداری و نمایش این سکهها آغاز شود.
انتهای پیام/
ایران با داشتن تاریخی جذاب، فرهنگ متنوع و جاذبههای طبیعی و مذهبی بینظیر، هر سال میزبان میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است.
با وجود پرشماربودن جاهای دیدنی ایران در فصل بهار، همچون باغها، جادههای سرسبز، طبیعت و سواحل زیبای کشورمان، انتخاب از بین بهترین مقاصد سفر داخلی در بهار کمی چالشبرانگیز خواهد بود. در این مقاله، سعی میکنیم با درنظرگرفتن شرایط و سلیقههای گوناگون، گزینههای مختلفی از مقاصد گردشگری در بهار را معرفی کنیم؛ از فهرست شهرهای نزدیک تهران برای سفرهای کوتاهمدت گرفته تا سواحل بکر جنوب ایران و معرفی باغهای تاریخی.
سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان ۲۱ لغایت ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ برگزار میگردد. همایش بینالمللی گردشگری سلامت فرصتی برای معرفی ظرفیتهای استان در سطح جهانی است، دستاورد همایش گردشگری سلامت میتواند به معرفی چهره جهانی صنعت توریسم درمانی همدان کمک شایانی نماید.
امضای قرارداد خواهرخواندگی شهر تاریخی نائین با گوریس کشور ارمنستان را میتوان نخستین گام جدی این شهر بهسوی تعاملات جهانی دانست.
Δ