تیمی از باستانشناسان مصری و آلمانی موفق به کشف ورودی کامل معبدی باستانی و بهخوبی حفظشده در منطقه آتریبیس مصر شدند که قدمتی بیش از دو هزار سال دارد.
بهگزارش میراث آریا، در جدیدترین یافتههای باستانشناسی، تیمی متشکل از شورایعالی باستانشناسی مصر و دانشگاه آلمانی توبینگن موفق به کشف کامل ورودی معبدی باستانی و بهخوبی حفظشده شدند که قدمتی بیش از ۲هزار سال دارد. این معبد در منطقه آتریبیس واقع در سوهاج مصر قرار دارد و مساحتی بیش از ۷۴ هکتار را شامل میشود. این سایت علاوه بر معبد اصلی، دارای قبرستان، معادن سنگ و یک سکونتگاه مسکونی است.
این معبد که به معبد بزرگ آتریبیس معروف شده است، به خدای باروری مصر باستان بهنام مین اختصاص دارد. مین یکی از نخستین خدایان مصر باستان بوده و نمادی از باروری مردانه محسوب میشده است.
در داخل معبد، کتیبههای هیروگلیف و نقوش دیواری از مین و همسرش رپیت (الههای با سر شیر) کشف شدهاند. این معبد همچنین به فرزند آنها، خدایکودک کولانثس، اختصاص داشته است. نقوش دیگر شامل نمادهای نجومی ثانویه است که برای اندازهگیری ساعات شب طراحی شده بودند.
معبد آتریبیس به دوران حکومت بطلمیوس هشتم بازمیگردد، فرزند کلئوپاترا و بطلمیوس پنجم که در فاصله ۱۷۰ تا ۱۱۶ پیش از میلاد بهمدت ۵۴ سال، همراه با همسرش و خواهرش کلئوپاترا دوم و همچنین همسر، خواهرزاده و دخترخواندهاش کلئوپاترا سوم حکومت میکرد.
در جریان حفاریها، ورودی بزرگ معبد (پیلون) با ابعاد ۵۹ متر عرض و ارتفاع اولیه ۱۸ متر کشف شد که با دو برج به ارتفاع ۲۴ متر احاطه شده است. همچنین، اتاق جنوبی معبد که بخشی از آن در اوایل قرن بیستم توسط تیمی انگلیسی کشف شده بود، بهطور کامل حفاری شد.
این کشف، نتیجه بیش از ۱۰ سال کار در منطقه آتریبیس توسط تیم آلمانی-مصری است. طی این دوره، بیش از ۳۰ هزار قطعه سفالی و سنگی با نوشتههای حکاکیشده به زبانهای مختلف باستانی کشف شده است. بهگفته دبیرکل شورایعالی باستانشناسی مصر، محمد اسماعیل خالد، این کشف یک پیشرفت بزرگ در حوزه باستانشناسی محسوب میشود.
وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر همراه با اعلام این کشف، تصاویری از ورودی معبد و نقوش داخلی آن منتشر کرد. این تصاویر شامل نقشی از هوروس، خدای آفتاب و پادشاهی با یک دیسک خورشیدی بالای سر او است که توسط ستارههای پنجپر احاطه شده است. این اکتشاف در همان ماهی اعلام شده که یک گورستان بزرگ دیگر نیز کشف شده و درون آن جواهراتی نفیس بهدست آمده است.
انتهای پیام/
ایران با داشتن تاریخی جذاب، فرهنگ متنوع و جاذبههای طبیعی و مذهبی بینظیر، هر سال میزبان میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است.
با وجود پرشماربودن جاهای دیدنی ایران در فصل بهار، همچون باغها، جادههای سرسبز، طبیعت و سواحل زیبای کشورمان، انتخاب از بین بهترین مقاصد سفر داخلی در بهار کمی چالشبرانگیز خواهد بود. در این مقاله، سعی میکنیم با درنظرگرفتن شرایط و سلیقههای گوناگون، گزینههای مختلفی از مقاصد گردشگری در بهار را معرفی کنیم؛ از فهرست شهرهای نزدیک تهران برای سفرهای کوتاهمدت گرفته تا سواحل بکر جنوب ایران و معرفی باغهای تاریخی.
سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان ۲۱ لغایت ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ برگزار میگردد. همایش بینالمللی گردشگری سلامت فرصتی برای معرفی ظرفیتهای استان در سطح جهانی است، دستاورد همایش گردشگری سلامت میتواند به معرفی چهره جهانی صنعت توریسم درمانی همدان کمک شایانی نماید.
امضای قرارداد خواهرخواندگی شهر تاریخی نائین با گوریس کشور ارمنستان را میتوان نخستین گام جدی این شهر بهسوی تعاملات جهانی دانست.
Δ