عرضه اولیه سهام شرکت ومپنا از روز چهارشنبه، ۱۹ دی ماه، در فرابورس آغاز خواهد شد.
تعداد ۴۰۰ میلیون سهم، معادل ۲ درصد از کل سهام شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، توسط سهامدار عمده این شرکت به روش ترکیبی و در دو مرحله در نماد معاملاتی ومپنا ۱ عرضه اولیه خواهد شد. بر این اساس، در مرحله اول، تعداد ۱۶۰,۰۰۰,۰۰۰ سهم معادل ۰.۸ درصد از سهام این شرکت به روش حراج و با قیمت ارزشگذاری ۱۹,۰۱۰ ریال، در روز چهارشنبه ۱۴۰۳.۱۰.۱۹ به سرمایهگذاران واجد شرایط (صندوقهای سرمایهگذاری سهامی و مختلط) عرضه خواهد شد.
همچنین مرحله دوم عرضه به تعداد ۲۴۰,۰۰۰,۰۰۰ سهم معادل ۱.۲ درصد از کل سهام نیز به روش قیمت ثابت و قیمت کشف شده در مرحله اول، روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳.۱۰.۱۹ عرضه خواهد شد.
حداکثر تعداد سهام قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی در مرحله اول ۱,۶۰۰,۰۰۰ سهم و حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی ۴۸۰ سهم در نظر گرفته شده است. بر اساس ارزش گذاری انجام شده، ارزش روز سهام شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا معادل ۳۸ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شد که در نهایت ارزش هر سهم ۱۹,۰۱۰ ریال برآورد شد.
عرضه اولیه سهام شرکت وارا در دو مرحله صورت میگیرد. مرحله اول شامل ۱۶۰ میلیون سهم، معادل ۰.۸ درصد از کل سهام شرکت است که به روش حراج برای سرمایهگذاران واجد شرایط در تاریخ چهارشنبه ۱۹ دیماه ۱۴۰۳ انجام میشود. در این مرحله، هر کد معاملاتی میتواند حداکثر یک میلیون و ۶۰۰ هزار سهم خریداری کند. مرحله دوم به عرضه ۲۴۰ میلیون سهم، معادل ۱.۲ درصد از کل سهام، به سایر سرمایهگذاران به روش قیمت ثابت اختصاص دارد. در این بخش، سقف خرید برای هر کد حقیقی و حقوقی ۴۸۰ سهم تعیین شده است. در مجموع، ۴۰۰ میلیون سهم معادل ۲ درصد از سهام شرکت در این عرضه ارائه خواهد شد.
نکته مهم در خصوص عرضه اولیه ومپنا این است که از ۴۰۰ میلیون سهم، ۱۶۰ میلیون به صندوقها و ۲۴۰ میلیون به سایر سهامداران تخصیص مییابد و از این جهت نیاز به نقدینگی بالایی ندارد. با فرض قیمت کشف شده در مرحله اول ۱۹۰۱۰ ریال حداکثر نقدینگی ۹،۱۲۴،۸۰۰ ریال نیاز است اما با توجه به مشارکت در سایر عرضه اولیه ها احتمالا نقدینگی مورد نیاز کمتر از ۵۰۰ هزار تومان باشد.
نظرات کارشناسان بازار بر یک نکته کلیدی اتفاقنظر دارد: «بازار نه از نظر بنیادی، بلکه به دلیل بحران اعتماد سقوط کرده است.» به اعتقاد تحلیلگران، قیمتهای فعلی در بسیاری از نمادها به سطوح جذاب بنیادی رسیده؛ اما نبود خریدار و تردید در فضای کلان اقتصادی، اجازه بازگشت نمیدهد.
بنا بر اعلام بانک مرکزی شبکه بانکی از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به ۱۳۱ هزار و ۵۲۴ نفر از متقاضیان و هچنین ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری به ۱۱۸ هزار و ۱۷۰ نفر از متقاضیان پرداخت شده است.
برخی برآوردها نشان میدهد که مطالبات تجمیعی (مربوط به سال مالی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳) تعدادی از سهامداران حتی از دو میلیون تومان نیز فراتر رفته است.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: منابع بسته حمایتی به صورت تدریجی به بازار سرمایه تزریق میشود و بیمه سهام و انتشار اوراق تبعی ۲۰ همتی هم تصویب شد.
Δ