وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره نظارت بر حقوق و مزایای مدیران شرکتها و هلدینگهای وابسته به دولت و شبهدولتی (خصولتی) اظهار داشت: هیچ تفاوتی وجود ندارد؛ همه افرادی که به عنوان کارمند دولت فعالیت میکنند، نمیتوانند خارج از چارچوبها و ضوابط مشخصشده حقوق و مزایا دریافت کنند.
هر ساله میزان افزایش حقوق کارمندان و کارگران توسط دولت و شورای عالی کار تعیین میشود. میزان افزایش حقوق کارمندان مستقیم به پیشنهاد دولت و در لایحه بودجه سالانه اعمال میشود و حقوق کارگران را هم شورای عالی کار مصوب میکند. اعضای شورای عالی کار را ۳ نفر نماینده دولت، ۳ نفر نماینده کارفرماها و ۱ نفر نماینده کارگران تشکیل میدهد. در واقع آن گروهی که درنهایت میزان افزایش حقوق کارگران را مصوب میکند دولت و کارفرماهایی هستند که بر حسب اتفاق نماینده روسای شرکتها و هلدینگهای خصولتی و اقماری وابسته دولت نیز به حساب میآیند.
این میزان کنترلگری دولت و کارفرما درخصوص دریافت حقوق کارگران و کارمندان همواره مورد بحث بوده است. اما سوال اینجاست که دولت به همان میزان که نسبت به افزایش حقوق این دو گروه حساس است آیا درباره افزایش حقوق روسای شرکتها و هلدینگهای خصولتی خود که کارفرمای بخش اعظمی از کارگران هستند هم کنترلگری دارد؟
محسن پاکنژاد، وزیر نفت در پاسخ به این سوال که هر ساله برای کارگران و کارمندان دولت سقف حقوق تعیین میشود آیا این کنترلگری و تعیین سقف برای روسای شرکتهای خصولتی و زیرمجموعه دولت و وزارت نفت که خود کارفرمای تعداد قابل توجهی از کارگران هستند هم اعمال میشود؟، گفت: ساختار پرداخت حقوق در دولت تعریف دارد و مبانی آن کاملا تعیین شده است. برای پرداخت حقوق سقف در نظر گرفته شده و همه اینها کنترل میشود. اصلا امکان ندارد در بخش دولتی کسی بتواند فراتر از سقف تعیین شده حقوق دریافت کند.
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که حتی حقوق و مزایای روسای این شرکتها و هلدینگهای اقماری و خصولتی هم کنترل میشود؟ تاکید کرد: فرقی نمیکند کسانی که کارمند دولت هستند این امکان برای آنها فراهم نیست که خارج از قواعد تعیین شده بتوانند حقوق دریافت کنند.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۱/۰۹ ۱۵:۳۰:۰۰
راهکار اساسی حمایت از بازار سرمایه استمهال تسهیلات بانکی، تعویق پرداخت مالیات و حق بیمه شرکتهای بورسی است.
کارگران شرکت «دانا بسپار» که در زمینه تولید قطعات خودرو و محصولات پلیمری فعالیت میکند، از چندین ماه معوقات مزدی و تهدید امنیت شغلی پس از اعتراض به وضعیت معیشتی خود گلایه دارند. تعدادی از نمایندگان کارگری نیز به دنبال اعتراضها از کار بیکار شدهاند.
بورس امروز صعودی سپری شد و شاخص کل با رشدی بیش از ۲۴ هزار واحد به پایان رسید. این صعود نتیجه روند مثبت برخی نمادهای بورسی در بازار بود که موجب شد تا شاخص کل بورس صعود نسبی داشته باشد. نمادهای فارس، فملی و پارسان جزء ۳ نماد برتر اثر گذار بر بازار دیده شدند. در ادامه به تحلیل مهمترین اخبار و عوامل اثرگذار بر روند معاملات بورس امروز پرداخته شده است.
علی مدنیزاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در نخستین حضور خود در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، از عزم جدی برای کاهش تصدیگری دولت و واگذاری مالکیت و مدیریت بنگاههای دولتی به بخش خصوصی واقعی خبر داد. این وعده که با استقبال فعالان اقتصادی مواجه شد، میتواند نقطه عطفی در تقویت نقش مردم در اقتصاد ایران باشد، در حالی که بازار سرمایه نیز در انتظار اقدامات عملیاتی برای تحقق ثبات است.
Δ