معاون تازهمنصوب توسعه شبکه ملی اطلاعات معتقد است که هدف و علت وجودی شبکه ملی اطلاعات فیلترینگ نیست و این تعریف، که به غلط در ذهنها جانمایی شده، باید اصلاح شود. او بر این باور است که «نوع فیلترینگ در کشور ما، اعتماد به زیرساخت ملی را فرسوده میکند و کاربران و کسبوکارها به سمت ابزارها و پلتفرمهای دورزننده هدایت میشوند که اغلب ناایمن و در اختیار بازیگران خارجیاند.»
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از دیجیاتو، «رسول لطفی»، که ۱۶ تیر ۱۴۰۴ به معاونت توسعه شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب شد، در شبکه اجتماعی لینکدین، نوشت: «شبکه ملی اطلاعات شبکهی شبکهها و زیرساخت اصلی اقتصاد دیجیتال و حفاظت از داراییهای ملی فناوری پایه است. هیچ کشوری در جهان دادههای ملیاش را اینچنین که در کشور ما رخ داده است، در دسترس دیگران قرار نمیدهد.»
در پست لطفی آمده است: «هک و نفوذ پایانناپذیر است و فقط با فیلترینگ حل نمیشود. فیلترینگ هم در همه کشورها تعریف شده است و هست اما هم از سمت مردم و هم از سمت حاکمیت فناوری از انتظارات منطقی برخوردار است.»
لطفی با طرح ایده «نگاه معکوس به ادبیات فعلی فیلترینگ»، نوشت: «در بُعد کاربری مخاطرات سایبری، منطقیترین روش کنترل تهدیدات و کاهش خسارتهای ناشی از افشای داده در ابعاد ملی، پیادهسازی چارچوب کنترلی مسئولیت محدودیت است. بر همین اساس، هرکس مسئولیتش حساستر است باید محدودتر شود؛ یعنی نگاه معکوس به ادبیات فعلی فیلترینگ.»
معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات در این نوشته تاکید کرد: «اینکه تمام افراد حقیقی و حقوقی و کسبوکارها را با هم در یک وزن موثر بر امنیت سایبری محاسبه کنیم، از هیچ منطقی پیروی نمیکند؛ فقط موجب اتمیزهشدن اجتماع و واپاشی امید در نخبگان، متخصصان و کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال میشود.این روند باید به نفع مردم و حاکمیت اصلاح شود.»
لطفی همچنین خواستار دستیابی به «یک راهکار فنی – اجتماعی برای موضوع فیلترینگ با چارچوبهای متعارف بینالمللی» شده است.
۵۸۵۸
جالب است بدانیم که در همه حملات سایبری، سارقان فقط به دنبال سرقت پول یا اطلاعات نیستند و بارها شاهد آن بوده ایم که هدف حملات سایبری، ایجاد هرجومرج و اختلال بوده است.
در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حمله سایبری به برخی زیر ساخت های ارتباطاتی و اطلاعاتی و اختلال در برخی سامانه های مهم روزمره مردم، بیش از پیش کشور را متوجه نظارت و ایجاد زیر ساخت قوی در امور مربوطه کرد. در این میان نمی توان از وجود فیلترینگ و استفاده مردم از فیلترشکن ها غافل شد چرا که بسیاری از کارشناسان وجود همین فیلترشکن ها را نوعی ابزار برای حمله سایبری قلمداد کردند.یک مدرس دانشگاه معتقد است : اصلی ترین خسارت فیلترینگ این است که به هر کسی اجازه می دهیم از دیوارهای حفاظتی ما عبور کند. حال چرا فیلترینگ کردیم؟ چون احتمال می دادیم یک خطر احتمالی وجود دارد و افکاری که دیگر در دنیای ارتباطات جایگاهی ندارد، همچنان بر فضای مجازی ما حاکم است. در جهان ارتباطات امروزی و انقلاب چهارم ارتباطاتی که رخ داده، فیلترینگ در چنین دنیایی کاملا زیان ده و آسیب زاست.
اینترنت ماهوارهای استارلینک رسماً در قطر به آماده سرویس دهی به متقاضیان شد.
۱۶ مصوبه اولویتدار در دستور کار این کمیته قرار گرفته است.
Δ