احسان چیتساز، معاون برنامه ریزی و سیاستگذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در یک برنامه تلویزیونی از طرح «منطقه آزاد سایبری» رونمایی کرد.
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از زومیت، احسان چیتساز، معاون برنامه ریزی و سیاستگذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در برنامه صف اول تلویزیون از نام جدیدی اینترنت طبقاتی در قالب طرح «منطقه آزاد سایبری» رونمایی کرد. او در این باره گفت: «یکی از محورهای برنامه وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم ایجاد مناطق آزاد سایبری است. خیلی از محدودیتهای اینترنت که به صورت معمول در سایر مناطق وجود دارد، در مناطق آزاد سایبری وجود ندارد، لذا مسئله تولید محتوا به صورت جدی مد نظر است.»
این در حالی است که پیش از این ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، به صراحت گفته بود: «وزارت ارتباطات بههیچعنوان اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.»
چیتساز به رسانهای شدن این موضوع در صفحه شخصی ایکس خود واکنش نشان داد و نوشت: «وزارت ارتباطات به صراحت اعلام کرده و بارها تأکید داشته که اصلاً قائل به اینترنت طبقاتی نیست. اینترنت طبقاتی یعنی تبعیض؛ یعنی محدودسازی گروهی از شهروندان به نفع عدهای خاص! منطقه آزاد سایبری اما دقیقاً نقطه مقابل این مفهوم است. یعنی ایجاد فضایی ویژه برای نوآوری، جذب سرمایه و توسعه کسبوکارهای فناورانه. در این مناطق هیچ تبعیضی نیست، بلکه محدودیتها کمتر و فرصتها برای همه بیشتر است!»
او افزود: «پس تفاوت اصلی روشن است: اینترنت طبقاتی تقسیم مردم است، منطقه آزاد سایبری یعنی فرصت برابر برای رشد نوآوری و شکوفایی اقتصاد دیجیتال. منطقه آزاد سایبری قدمی برای ایرانی نوآورتر و قدرتمندتر در دنیای دیجیتال است؛ قدمی برای همه و نه برای گروهی خاص!»
با این حال، شواهد نشان میدهد که وزارت ارتباطات تنها از نام «اینترنت طبقاتی» عقبنشینی کرده و قصد دارد همان مسیر را با عنوان «منطقه آزاد سایبری» ادامه دهد.
۵۸۵۸
در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حمله سایبری به برخی زیر ساخت های ارتباطاتی و اطلاعاتی و اختلال در برخی سامانه های مهم روزمره مردم، بیش از پیش کشور را متوجه نظارت و ایجاد زیر ساخت قوی در امور مربوطه کرد. در این میان نمی توان از وجود فیلترینگ و استفاده مردم از فیلترشکن ها غافل شد چرا که بسیاری از کارشناسان وجود همین فیلترشکن ها را نوعی ابزار برای حمله سایبری قلمداد کردند.یک مدرس دانشگاه معتقد است : اصلی ترین خسارت فیلترینگ این است که به هر کسی اجازه می دهیم از دیوارهای حفاظتی ما عبور کند. حال چرا فیلترینگ کردیم؟ چون احتمال می دادیم یک خطر احتمالی وجود دارد و افکاری که دیگر در دنیای ارتباطات جایگاهی ندارد، همچنان بر فضای مجازی ما حاکم است. در جهان ارتباطات امروزی و انقلاب چهارم ارتباطاتی که رخ داده، فیلترینگ در چنین دنیایی کاملا زیان ده و آسیب زاست.
معاون تازهمنصوب توسعه شبکه ملی اطلاعات معتقد است که هدف و علت وجودی شبکه ملی اطلاعات فیلترینگ نیست و این تعریف، که به غلط در ذهنها جانمایی شده، باید اصلاح شود. او بر این باور است که «نوع فیلترینگ در کشور ما، اعتماد به زیرساخت ملی را فرسوده میکند و کاربران و کسبوکارها به سمت ابزارها و پلتفرمهای دورزننده هدایت میشوند که اغلب ناایمن و در اختیار بازیگران خارجیاند.»
اینترنت ماهوارهای استارلینک رسماً در قطر به آماده سرویس دهی به متقاضیان شد.
۱۶ مصوبه اولویتدار در دستور کار این کمیته قرار گرفته است.
Δ